Nouă tulpină COVID din Marea Britanie „ar putea fi mai letală”, spune Boris Johnson

Varianta britanică a noului coronavirus, mai contagioasă, pare a avea o mortalitate cu 30% mai mare, a declarat, vineri, premierul Boris Johnson, într-o conferință de presă, informează BBC. Premierul britanic și colaboratorii săi științifici nu prezentat, însă, date oficiale. „Acum pare că există dovezi că noua variantă, care a fost identificată pentru prima dată la […]

Nouă tulpină COVID din Marea Britanie „ar putea fi mai letală”, spune Boris Johnson

Varianta britanică a noului coronavirus, mai contagioasă, pare a avea o mortalitate cu 30% mai mare, a declarat, vineri, premierul Boris Johnson, într-o conferință de presă, informează BBC. Premierul britanic și colaboratorii săi științifici nu prezentat, însă, date oficiale.


„Acum pare că există dovezi că noua variantă, care a fost identificată pentru prima dată la Londra şi în sud-estul Angliei, poate fi legată de un grad mai mare de mortalitate”, a declarat Boris Johnson. Informația, spune el, provine de la „experții care au analizat decesele la persoane care au contractat noua şi vechea variantă”.


Potrivit The Sun, trei grupuri separate de experți care consiliază guvernul de la Londra au analizat impactul variantei ”Kent” asupra mortalității, însă rezultatele lor, bazate pe analiza câtorva sute de decese, au avut rezultate diferite. Noua tulpină ar avea între 29 și 91% mai multe șanse să omoare britanicii deja infectați.


Sir Patrick Vallance, consilierul științific al guvernului, a precizat că ”dovezile nu sunt încă suficient de puternice. Mai este nevoie să analizăm informațiile, pentru a obține rezultate precise. Dar este evident că tulpina se transmite mai rapid și poate avea o mortalitate mai mare. De exemplu, pentru categoria de vârstă de 60 de ani, riscul mediu este ca 10 persoane dintr-o mie infectate să moară. Cu noul virus, este de așteptat să moară aproximativ 13 sau 14 persoane dintr-o mie. Sunt diferențe de mortalitate și la celelalte grupe de vârstă”.