Nou protest împotriva războiului din Ucraina, în fața Ambasadei Rusiei la București

Asociația 21 Decembrie 1989 a organizat sâmbătă, 14 mai, de la ora 18.00, o manifestație în fața Ambasadei Rusiei din București. Participanții la protest, în jur de 200 de persoane, au condamnat războiul declanșat împotriva Ucrainei.  Cei prezenți au afișat bannere pe care se puteau citi mesaje precum „Stop războiului”, „Putin, mâinile jos de pe […]

Nou protest împotriva războiului din Ucraina, în fața Ambasadei Rusiei la București

Asociația 21 Decembrie 1989 a organizat sâmbătă, 14 mai, de la ora 18.00, o manifestație în fața Ambasadei Rusiei din București. Participanții la protest, în jur de 200 de persoane, au condamnat războiul declanșat împotriva Ucrainei. 


Cei prezenți au afișat bannere pe care se puteau citi mesaje precum „Stop războiului”, „Putin, mâinile jos de pe Ucraina”, „Sprijiniți Ucraina”, „Putin = War/ Tribunal”, „Maniacul Putin” sau „Ucrainenii mor pentru valorile europene”.


Oamenii au purtat steaguri ucrainene, iar femeile s-au îmbrăcat în vișivanka, cămașa brodată cu motive tradiționale.


La eveniment au participat și mulți copii, vopsiți pe față în galben-albastru. „Opriți uciderea copiiilor”, scria pe un afiș.


Cel puțin 240 de copii au fost victime nevinovate ale războiului declanșat de Rusia în Ucraina, potrivit Procuraturii Generale de la Kiev.Mai multe persoane au intonat „Șce ne vmerla Ukraiina” (n.r – „Încă nu a murit Ucraina”), imnul Ucrainei.


„Dorința de sânge a armatei criminale a lui Putin forțează zi de zi atacarea Odesei. Războiul se apropie periculos de granițele României. Ambasadorul Rusiei încearcă să provoace, făcând ritmic declarații belicoase. Acest Valeri Kuzmin trebuie să plece și-i cerem să dispară de la București!”, au transmis organizatorii, într-un comunicat emis cu o zi înainte de acțiune.