Noi imagini ale umilinței de la Ploiești – în ploaie, așteptându-și rândul la cortul de triaj epidemiologic

Nu este o surpriză ceea ce vedeți, chiar dacă imaginile pot fi considerate ca având un impact emoțional puternic. Vă mai amintiți de începuturile pandemiei, când nu de puține ori ați auzit ”să nu ajungem la limită”? Ce însemna acea limită? Însemna pragul peste care sistemul sanitar să nu fie depășit. Și nu este ceva […] Articolul Noi imagini ale umilinței de la Ploiești – în ploaie, așteptându-și rândul la cortul de triaj epidemiologic apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Noi imagini ale umilinței de la Ploiești – în ploaie, așteptându-și rândul la cortul de triaj epidemiologic

Nu este o surpriză ceea ce vedeți, chiar dacă imaginile pot fi considerate ca având un impact emoțional puternic.

Vă mai amintiți de începuturile pandemiei, când nu de puține ori ați auzit ”să nu ajungem la limită”? Ce însemna acea limită? Însemna pragul peste care sistemul sanitar să nu fie depășit.

Și nu este ceva specific doar României, ci întregii planete, cu diferențele specifice. Pentru țările civilizate, printre care nu ne numărăm, pragul are alte repere. Chiar și în cazul lor, autoritățile de acolo se tem că nu vor mai face față, avertizând populația să se protejeze.

Înțelegeți acum disperarea autorităților pentru ca populația să se protejeze? Doar nu v-ați imaginat că le păsa prea mult câți dăm colțul. În realitate, le păsa de ceea ce se preconiza, respectiv aceste momente în care se va vedea cu adevărat unde ne aflăm. Pentru autorități este mai mult o problemă de imagine. Și este doar începutul…

În ceea ce privește România, este deja știut faptul că sistemul sanitar este la pământ, așa că acel prag este foarte jos, abia perceptibil. Noi ne puteam considera în colaps și fără vreo pandemie.

Ce se întâmplă acum, cu ceea ce vedeți în imagini, este rezultatul a fix ceea ce am tolerat timp de 30 de ani: jefuirea sistemului sanitar, din care s-au scurs sume fabuloase.

Fraierii, adică toți cei care plătim lună de lună, fiecare contribuind cu sute de lei, alții chiar cu mii de lei, stăm în ploaie, mai mult sau mai puțin asimptomatici. Poate că o merităm, tăcerea complice și voturile acordate acelor ”băieți” fiind acum răsplătite cu umilința statului în ploaie. Poate pricepem sensul expresiei ”să o simți pe pielea ta!” Să ne fie de bine și multă sănătate!

*Îi mulțumim colegului de breaslă și prietenului Victor Preda pentru acceptul de a vă oferi aceste imagini.

Articolul Noi imagini ale umilinței de la Ploiești – în ploaie, așteptându-și rândul la cortul de triaj epidemiologic apare prima dată în Observatorul Prahovean.