Noi detalii în cazul polițistului care a accidentat mortal o fetiță. Șeful Poliției Capitalei: „Era, de fapt, în misiune, dar nu are justificare graba lui”

Poliţistul implicat în accidentul de miercuri în care o fetiţă de 13 ani a murit, iar o alta a fost rănită grav, a fost pus la dispoziţie, în urma deciziei procurorului de a-l plasa pe acesta sub control judiciar, a anunțat, vineri seară, într-o conferință de presă, șeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet. „Polițiștii si procurorul […]

Noi detalii în cazul polițistului care a accidentat mortal o fetiță. Șeful Poliției Capitalei: „Era, de fapt, în misiune, dar nu are justificare graba lui”

Poliţistul implicat în accidentul de miercuri în care o fetiţă de 13 ani a murit, iar o alta a fost rănită grav, a fost pus la dispoziţie, în urma deciziei procurorului de a-l plasa pe acesta sub control judiciar, a anunțat, vineri seară, într-o conferință de presă, șeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet.


„Polițiștii si procurorul de caz fac cercetări pentru clarificarea cazului și luarea măsurilor legale. Procurorul de caz a decis plasarea polițistului sub control judiciar pentru 60 de zile. Conform statului, am decis retragerea de pe funcție a acestuia și punerea lui la dispoziție”, a declarat Bogdan Berechet.


„Procurorul a spus că nu se află în misiune, în sensul că nu era o misiune urgentă. Desfășura activități specifice polițienești. Polițistul nu era într-o misiune specială care să reclame urgența. Un polițist este în misiune cât e în timpul programului. Am transmis unității de parchet competente că era, de fapt, în misiune. Dar nimic nu justifică faptul că se grăbea”, a completat directorului Direcției Generale a Poliției Capitalei.


Nimic nu e o readuce la viață pe Raisa. Dar polițiștii vor continua ancheta, nu se încearcă și nu s-a încercat mușamalizarea cazului,

Bogdan Berechet:

Bogdan Berechet a mai afirmat că „sunt mai multe verificări la poliție cu privire la cei care i-au dat dispoziție în acea zi” și a făcut apel la toți polițiștii „să respecte jurământul și astfel de tragedii să nu se mai întâmple”.


Oficialul a confirmat că polițistul avea un permis de conducere preschimbat în Marea Britanie, „dar obținut legal”.


Șeful Poliției a mai spus că, după moartea fetiței, a fost luată decizia ca toți polițiștii să anunțe dispeceratul în momentul în care pleacă în misiuni care implică urgența.


Constantin Popescu, polițistul din București care a intrat cu mașina în două fetițe, de 11 și 13 ani, și a accidentat-o mortal pe a doua dintre ele, este acuzat de ucidere din culpă. El va fi cercetat în libertate, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.