Noi condiții de călătorie în Spania, pentru români. Ce se schimbă de luni

Românii care vor merge, începând de luni, 21 iunie, în Spania, nu vor mai trebui să prezinte, la sosire, certificatul care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, un test negativ PCR sau antigen ori certificatul de recuperare post-COVID-19, transmite Ministerul Afacerilor Externe, citat de Agerpres. Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile spaniole au revizuit condiţiile de […]

Noi condiții de călătorie în Spania, pentru români. Ce se schimbă de luni

Românii care vor merge, începând de luni, 21 iunie, în Spania, nu vor mai trebui să prezinte, la sosire, certificatul care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, un test negativ PCR sau antigen ori certificatul de recuperare post-COVID-19, transmite Ministerul Afacerilor Externe, citat de Agerpres.


Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile spaniole au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Spaniei pentru persoanele care sosesc din România, ca urmare a faptului că ţara noastră nu mai este considerată a face parte din categoria statelor cu risc de infectare.


„Astfel, cetăţenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania următoarele documente, stabilite anterior: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19”, se arată în comunicatul MAE.


„Rămâne valabilă obligaţia ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. În situaţia în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate”, se precizează în comunicatul citat.


Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie. Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat, mai transmite MAE.