Nicolae Ceaușescu a dat Bacalaureatul la 47 de ani, după preluarea funcției de secretar general al PCR

Nicolae Ceauşescu a susţinut examenul de Bacalaureat în noiembrie 1965, la 47 de ani, după câteva luni de la preluarea funcţiei de secretar general al PCR, conform datelor Arhivelor Naționale ale României, citate de Hotnews. În vara anului 1965, Nicolae Ceauşescu a fost ales funcţia de secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist Român. […]

Nicolae Ceaușescu a dat Bacalaureatul la 47 de ani, după preluarea funcției de secretar general al PCR

Nicolae Ceauşescu a susţinut examenul de Bacalaureat în noiembrie 1965, la 47 de ani, după câteva luni de la preluarea funcţiei de secretar general al PCR, conform datelor Arhivelor Naționale ale României, citate de Hotnews.

În vara anului 1965, Nicolae Ceauşescu a fost ales funcţia de secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist Român. Ulterior, în noiembrie 1965 Nicolae Ceauşescu, care avea 47 de ani, susţinea examenul de maturitate.

Potrivit documentelor publicate de Arhivele Naționale, Ceaușescu a luat 10 atât la română, unde i s-a cerut „Caracterizarea poeziei lui Mihai Eminescu” și să comenteze „Valoarea operei poetice a lui Vasile Alecsandri”, cât și la matematică.

"Recent, Arhivele Naționale ale României și-au îmbogățit patrimoniul cu documente școlare referitoare la Nicolae Ceaușescu, mărturii importante pentru istoria comunismului românesc. Documentele au fost integrate în Colecția Nicolae Ceaușescu păstrată de instituția noastră și vor fi accesibile în curând prin Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București", arată Arhivele Naționale.