Nelu Tătaru, noi vești despre medicul Cătălin Denciu, internat în Belgia: „Este posibilă detubarea săptămâna viitoare”

Ministrul sănătății Nelu Tătaru spune că medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț când a încercat să salveze pacienții, internat de 8 zile la Bruxelles, ar putea fi detubat săptămâna viitoare, când se va „interveni și chirurgical”. „Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în […]

Nelu Tătaru, noi vești despre medicul Cătălin Denciu, internat în Belgia: „Este posibilă detubarea săptămâna viitoare”

Ministrul sănătății Nelu Tătaru spune că medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț când a încercat să salveze pacienții, internat de 8 zile la Bruxelles, ar putea fi detubat săptămâna viitoare, când se va „interveni și chirurgical”.


„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a explicat Nelu Tătaru.


„Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a mai spus ministrul sănătății.


În seara de 14 noiembrie 2020, 10 bolnavi de COVID-19 au murit într-un incendiu la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Neamț.


Medicul Cătălin Denciu a fost rănit grav în incendiu, în timp ce încerca să salveze pacienții, și a fost transferat după 12 ore la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.