Nelu Tătaru anunţă alte 200 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că în acest moment sunt pregătite 1.200 de locuri la Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID, însă peste 800 sunt deja ocupate. Nelu Tătaru estimează ca până la sfârşitul lunii să existe alte 200 de paturi de Terapie Intensivă, transmite Observatornews. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că paturile de […]

Nelu Tătaru anunţă alte 200 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că în acest moment sunt pregătite 1.200 de locuri la Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID, însă peste 800 sunt deja ocupate. Nelu Tătaru estimează ca până la sfârşitul lunii să existe alte 200 de paturi de Terapie Intensivă, transmite Observatornews.


Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că paturile de Terapie Intensivă, unde ajung cele mai grave cazuri Covid, se eliberează "doar prin vindecare sau prin deces".


"Noi am plecat la început cu spitalele suport Covid, cele 226 de spitale, cu Terapie Intensivă în care aveam 740 de paturi complet utilate. În acest moment suntem spre 1.200 de paturi complet utilate (…) Sperăm ca până la sfârşitul lunii să avem încă 200 de paturi, să putem merge strict pe suport Covid”, a spus Nelu Tătaru la Digi24, conform Observatornews.


Nelu Tătaru a spus că aproximativ 3%-5% din pacienţii COVID ajung la Terapie Intensivă.


"Avem acel procent de, să spunem 3-5%, care merg în Terapie Intensivă. Noi trebuie să ştim că aceste paturi de Terapie Intensivă care se completează cu tot ce însemană patologie severă, critică, se eliberează prin vindecare sau prin deces. Cred că aceste lucruri pe care noi le socotim, medical vorbind, ar trebui să le înţeleagă şi cei din pre-spital, care ar trebui să respecte nişte reguli. Ei, de acolo, sunt cazurile grave şi dificile cu care corpul medical se luptă în acest moment”, a mai spus Nelu Tătaru.