Nelu Tătaru: „Am apropiat valul unu de valul doi. Suntem într-o fază de stabilizare a numărului de cazuri”

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că în România a început să se stabilizeze numărul de cazuri noi de coronavirus, notează Rfi.ro. Nelu Tătaru a avertizat însă asupra situației din secțiile de Terapie Intensivă, care sunt ocupate aproape la capacitate maximă. „Noi am apropiat valul unu de valul doi. Suntem într-o fază de stabilizare […]

Nelu Tătaru: „Am apropiat valul unu de valul doi. Suntem într-o fază de stabilizare a numărului de cazuri”

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că în România a început să se stabilizeze numărul de cazuri noi de coronavirus, notează Rfi.ro.


Nelu Tătaru a avertizat însă asupra situației din secțiile de Terapie Intensivă, care sunt ocupate aproape la capacitate maximă.


„Noi am apropiat valul unu de valul doi. Suntem într-o fază de stabilizare a numărului de cazuri la maxim, la 9.000-10.000, după cum am văzut în ultima săptămână”, a declarat Nelu Tătaru.


„În același timp, suntem și în faza în care gestionăm cazurile care ajung în Terapie Intensivă. Acestea sunt cazurile care au apărut, să spunem, ca și cazuri noi în urmă cu 10-14 zile și s-au agravat”, a adăugat ministrul sănătății.


„Pe tot parcursul acestei pandemii, am avut momente în care fiind ocupate paturile de Terapie Intensivă din București, le-am dirijat către teritoriu sau județele limitrofe, acolo unde erau locuri. Terapia Intensivă este o secție unde e o dinamică continuă”

Nelu Tătaru:

Ministrul sănătății a anunțat că a crescut capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă din țară cu 280 de locuri.


„Astăzi (n.r. - vineri), în Ordinul 555, au mai apărut încă 24 de spitale din București și din întreaga țară, o suplimentare de 280 de paturi, dar operaționalizarea lor se face într-un timp de 7-21 de zile. După ce acestea vor fi verificate din punct de vedere al ISU, al instalațiilor, al avizelor, abia după aceea vom da o autorizație de funcționare”, a precizat ministrul sănătății.


România a raportat vineri 9.272 de cazuri noi de COVID-19 și 160 de decese provocate de COVID-19.


FOTO: Hepta