Narcisa Birjaru a câștigat Chefi la cuțite sezonul 9. Premieră în istoria emisiunii de la Antena 1

Narcisa Birjaru, concurenta din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu, a reușit să se impună în marea finală a show-ului culinar de la Antena 1. Aceasta i-a depășit în ultima ediție a emisiunii pe Elena Matei și Cătălin Amarandei, din echipele lui Sorin Bontea, respectiv Florin Dumitrescu. Narcisa Birjaru a câștigat sezonul 9 al emisiunii Chefii […]

Narcisa Birjaru a câștigat Chefi la cuțite sezonul 9. Premieră în istoria emisiunii de la Antena 1

Narcisa Birjaru, concurenta din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu, a reușit să se impună în marea finală a show-ului culinar de la Antena 1. Aceasta i-a depășit în ultima ediție a emisiunii pe Elena Matei și Cătălin Amarandei, din echipele lui Sorin Bontea, respectiv Florin Dumitrescu.

Narcisa Birjaru a câștigat sezonul 9 al emisiunii Chefii la Cuțite de la Antena 1. Ediția din acest an a fost una fără precedent, fiind cea cu cel mai lung șir de concurenți care au primit cel puțin două cuțite în jurizările pe nevăzute. 170 de concurenți au primit un vot de încredere din partea chefilor, dar din cauza restricțiilor, doar 75 au avansat în etapa a doua a concursului. Toți au intrat în bucătărie și au gătit, respectând problemele impuse de cei trei chefi.

Dintre aceștia, în etapa următoare a show-ului culinar au rămas doar 45, iar în etapa finală, cea a grupelor, doar 24, câte 8 concurenți pentru fiecare chef. Confruntările pe echipe au adus față în față bucătari în tunici verzi, mov și albastre, iar în semifinale a avut loc momentul pe care chefii îl așteaptau de la începutul sezonului, momentul în care bucătarii au gătit pe cont propriu, iar munca de echipă s-a transformat într-o luptă individuală în care doar cei mai talentați au învins.

Emoțiile au dat în clocot, iar în marea finală a sezonului 9 au ajuns doar trei concurenți, câte unul din fiecare echipă. Cătălin Amarandei, Elena Matei și Narcisa Birjaru. După o finală extrem de tensionată, Gina Pistol alături de Irina Fodor au anunțat marele câștigător. 

Narcisa Birjaru a câștigat premiul de 30.000 de euro la „Chefi la cuțite” sezonul 9

Narcisa Birjaru, din echipa lui Cătălin Scărlătescu a triumfat și a pus mâna pe premiul cel mare, de 30.000 de euro.

Narcisa a intrat în competiție cu multă ambiție și cu dorința de merge cât mai departe în concurs. Ceea ce s-a și întâmplat, concurenta reușind să să ia trei cuțite de la chefi pentru hamburgerul savuros pe care l-a pregătit după o rețetă proprie. Narcisa a mărturisit în emisiune că a făcut mari sacrificii pentru a deveni bucătar.

Odată cu adjudecarea marelui premiu, Narcisa Birjaru a scris istorie la „Chefi la cuțite”, devenind prima femeie care a câștigat show-ul culinar realizat de Antena 1. Mai mult, chef Cătălin Scărlătescu a câștigat pentru a treia oară sezonul, dar liderul absolut al victoriilor rămâne Sorin Bontea cu patru sezoane câștigate, iar Florin Dumitrescu are doar două show-uri adjudecate. 

O altă premieră după șase sezoane a reprezentat-o prezența câte unui concurent din fiecare echipă în finală. Nu se mai întâmplase asta din sezonul 3 „Chefi la cuțite”.

Cine au fost cei ceilalți doi finaliști ai sezonului 9

Elena Matei, studentă la Politehnică, visează să devină bucătar

Are 22 de ani și este pasionată de bucătărie, dorindu-și să aibă o carieră de succes în acest domeniu. Elena este studentă la Universitatea Politehnică, însă cel mai mare vis al ei este de a deveni un bucătar de succes. Aceasta muncește de la vârsta de 18 ani, iar în momentul de față lucrează ca bucătar la un restaurant din Ploiești.

Narcisa Birjaru a câștigat Chefi la cuțite sezonul 9. Premieră în istoria emisiunii de la Antena 1
foto: Antena 1

Elena a trecut și printr-o uriașă suferință: tatăl ei a murit pe când ea avea doar 15 ani. De când tatăl ei și-a pierdut viața într-un accident de mașină, Elena, a decis că vrea să devină sprijin pentru familia ei, așa că a ales să se angajeze, iar acum speră să-și aducă mama din nou în România, fiind pleacă la muncă în străinătate.

Cătălin Amarandei muncește de la 14 ani

Are 28 de ani și este un tânăr muncitor și ambițios. De-a lungul timpului, a lucrat în mai multe locuri din străinătate, dar s-a izbit și de foarte multe dezamăgiri. Cătălin muncește de la 14 ani, atunci când a decis să își câștige singur banii.

Narcisa Birjaru a câștigat Chefi la cuțite sezonul 9. Premieră în istoria emisiunii de la Antena 1
foto: Antena 1

În audițiile de la „Chefi la cuțite” a preparat un mușchiuleț de miel în crustă de ierburi aromate cu piure de trufe și legume de toamnă i-au adus cuțitele care l-au calificat în fazele superioare ale concursului. Cătălin e decis acum să profeseze în multe state, după ce a muncit ca bucătar și a făcut cursuri de calificare.

Cine sunt câștigătorii all-time ai emisiunii „Chefi la cuțite”

1. Cristi Șerb din echipa Sorin Bontea

2. Cristian Voicu din echipa Florin Dumitrescu

3. Gianny Bănuță din echipa Cătălin Scărlătescu

4. Andrei Olteanu din echipa Sorin Bontea

5. Bogdan Vandici din echipa Florin Dumitrescu

6. Mihai Munteanu din echipa Sorin Bontea

7. Alexandru Comerzan din echipa Cătălin Scărlătescu

8. Ionuț Belei din echipa Sorin Bontea

9. Narcisa Birjaru din echipa Cătălin Scărlătescu