Municipiul Târgoviște va avea o nouă autogară și o nouă parcare

Conducerea Primăriei Târgoviște, reprezentată de primarul Daniel Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și City managerul orașului, Gabriel Boriga, a făcut o  vizită în teren pe șantierul de construire a celei de-a treia autogări din cadrul proiectului de schimbare din temelii a transportului public local. Totodată, a fost organizată și o conferință de presă, […] Articolul Municipiul Târgoviște va avea o nouă autogară și o nouă parcare apare prima dată în DambovitaNews.

Municipiul Târgoviște va avea o nouă autogară și o nouă parcare

Conducerea Primăriei Târgoviște, reprezentată de primarul Daniel Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și City managerul orașului, Gabriel Boriga, a făcut o  vizită în teren pe șantierul de construire a celei de-a treia autogări din cadrul proiectului de schimbare din temelii a transportului public local. Totodată, a fost organizată și o conferință de presă, în care primarul Daniel Cristian Stan a oferit mai multe detalii despre investiția noii autogări, dar și despre proiectul ce privește modernizarea transportului public local.

„Suntem pe amplasamentul unde se va realiza una dintre cele trei autogări moderne din municipiul Târgoviște, în cadrul proiectului de modernizare al transportului public local. Este vorba de ultima autogară, întreg proiectul este în valoare de 170 de milioane de lei, va fi finalizat în acest an. Discutăm în cadrul acestui proiect și despre achiziția celor 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hibrid. De asemenea, și despre asfaltarea bulevardului Mircea cel Bătrân, bulevardul Regele Carol, asfaltarea străzii Gării, asfaltarea străzii Locotenent Stancu Ion, depoul și stația de capăt pe care am construit-o deja în vecinătatea Complexului Turistic de Natație. Urmează să ajungă stațiile de transport, sperăm undeva la finalul lunii viitoare să ajungă toate în Târgoviște. Toate elementele pe care le-am menționat concurează la implementarea a celui mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște, cu finanțare nerambursabilă. Este un proiect care schimbă total transportul public local.

Tot aici, pe Bulevardul Unirii, unde are sediul operatorul de transport al municipiului Târgoviște, aș mai menționa că întreaga zonă care deservește operatorul de transport, va fi transformat în parcare publică, destinată acestui cartier. Este vorba despre o parcare care va avea probabil peste 300 de locuri de parcare lejer. Vrem să venim în acest fel și în întâmpinarea locuitorilor din această zonă.

Pe ceea ce înseamnă proiectul de modernizare al transportului public local din Târgoviște, pe zona periurbană , nu ne oprim aici, avem deja finanțarea aprobată prin PNRR, pentru achiziția a încă 21 de autobuze electrice, cu stațiile de încărcare aferente, autobuze care sperăm că pot fi achiziționate cât mai rapid astfel încât și transportul public local din zona limitrofă a municipiului Târgoviște să poată fi făcut la standarde europene, în contextul în care vom atinge câteva obiective importante. Primul ar fi scăderea poluării, al doilea, scăderea cotelor de trafic și încurajarea utilizării mijloacelor de transport în comun” , a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Articolul Municipiul Târgoviște va avea o nouă autogară și o nouă parcare apare prima dată în DambovitaNews.