Muncitorul prins sub un mal de pământ în Argeş a fost salvat. ISU: „A suferit traumatisme la membrele inferioare”

Un bărbat din comuna Bascov, județul Argeș, s-a trezit captiv sub un mal de pământ, în timp ce săpa un șanț, potrivit Adevărul. Misiunea de salvare a fost îngreunată de faptul că apa a curs peste muncitor. UPDATE, 23 februarie, ora 19.10: Bărbatul a fost scos de sub malul de pământ cu hipotermie și prezintă […]

Muncitorul prins sub un mal de pământ în Argeş a fost salvat. ISU: „A suferit traumatisme la membrele inferioare”

Un bărbat din comuna Bascov, județul Argeș, s-a trezit captiv sub un mal de pământ, în timp ce săpa un șanț, potrivit Adevărul. Misiunea de salvare a fost îngreunată de faptul că apa a curs peste muncitor.


UPDATE, 23 februarie, ora 19.10: Bărbatul a fost scos de sub malul de pământ cu hipotermie și prezintă leziuni la ambele picioare.


"Bărbatul a fost scos şi predat echipajului SAJ, fiind în hipotermie severă. A suferit traumatisme la membrele inferioare", precizează ISU Argeş.


Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş şi transportat la o unitate medicală, pentru investigaţii.


Totodată, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea, respectiv de nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, conform art. 349 și 350 din Codul Penal, informează Jurnalul de Argeș.


„Persoana a fost surprinsă de pământ până la piept, în timp ce săpa un şanţ. Bărbatul a fost scos şi predat echipajului SAJ, fiind în hipotermie severă. A suferit traumatisme la membrele inferioare", a anunțat ISU Argeș.


Conform primelor informații, este vorba despre un bărbat de aproximativ 40 de ani.


„Din cauza unei fisuri la o conductă, se scurge în interiorul şanţului apă. Permanent se evacuează apă din şanţ şi se îndepărtează pământul care îl tine captiv pe bărbat”, a mai transmis ISU Argeş.


Intervenţia de salvare a fost dificilă din cauza pământului umed care îi acoperea picioarele, iar apa a curs încontinuu în şanţul în care bărbatul era prins.


ISU Argeș a mai precizat că „victima este conştientă şi cooperantă. Se lucrează pentru extragerea sa în siguranţă”.