Muncitoarea plătită cu până la 700 de lei pe lună a fost dată afară de fabrica de confecții Tanex pentru că „a prejudiciat imaginea companiei”

Angelica Manole, muncitoarea căreia Ministrul Muncii i-a cerut scuze săptămâna trecută, a fost dată afară astăzi de compania de Tanex pentru „abateri disciplinare”, după ce a vorbit cu jurnaliștii Libertatea. Muncitoarea a reclamat faptul că mai multe angajate de la fabrica Tanex din Vălenii de Munte nu și-au primit salariile întregi pe luna aprilie. Ea […]

Muncitoarea plătită cu până la 700 de lei pe lună a fost dată afară de fabrica de confecții Tanex pentru că „a prejudiciat imaginea companiei”
Angelica Manole, muncitoarea căreia Ministrul Muncii i-a cerut scuze săptămâna trecută, a fost dată afară astăzi de compania de Tanex pentru „abateri disciplinare”, după ce a vorbit cu jurnaliștii Libertatea. Muncitoarea a reclamat faptul că mai multe angajate de la fabrica Tanex din Vălenii de Munte nu și-au primit salariile întregi pe luna aprilie. Ea a primit 693 de lei pentru o lună întreagă muncită. Luni, 29 iunie, i-a sosit decizia prin care i s-a desfăcut contractul de muncă. Angajatorul a invocat o ”abatere disciplinară gravă”, prin faptul că muncitoarea ar fi făcut ”declarații publice în mass-media despre societate și despre salariații acesteia, prejudiciind imaginea acestora”. Firma a susținut că angajatele nu ar fi fost prezente la muncă, ci și-ar fi luat concediu fără plată, motiv pentru care le-a redus salariile. ITM Prahova și ITM București au constat același lucru, deși muncitoarele respective nu au depus cereri pentru concedii fără plată. În urma raportului ITM București, Ministrul Muncii Violeta Alexandru a făcut o declarație publică în care i-a dat dreptate muncitoarei și a criticat activitatea ITM-urilor. A cerut demisia inspectorului șef ITM Prahova. ”Supra-controlul nu a identificat solicitarea semnată a doamnei de concediu fără plată și totuși societatea a înregistrat în contabilitate ca fiind în concediu. Inițial, la controlul ITM Prahova nu s-a văzut acest aspect”, a scris Violeta Alexandru.  ”Controlul ITM Prahova&ITM București în această speță, despre care s-a vorbit în spațiul public, are minusuri. O scrie clar Inspectorul General de Stat Ucă căruia i-am cerut explicații din primul moment în care a apărut informația”, a adăugat ministrul.