Moderna începe testele pentru un vaccin împotriva HIV pe bază de ARN mesager

Primele doze ale unui vaccin împotriva HIV, pe bază de ARN mesager, au fost administrate mai multor persoane, au anunţat reprezentanții companiei Moderna. Studiul clinic de fază 1 va fi realizat în Statele Unite pe 56 de adulţi sănătoşi, seronegativi, anunță compania Moderna. De patru decenii de cercetare, oamenii de ştiinţă nu au reuşit încă […] Articolul Moderna începe testele pentru un vaccin împotriva HIV pe bază de ARN mesager apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Moderna începe testele pentru un vaccin împotriva HIV pe bază de ARN mesager

Primele doze ale unui vaccin împotriva HIV, pe bază de ARN mesager, au fost administrate mai multor persoane, au anunţat reprezentanții companiei Moderna.

Studiul clinic de fază 1 va fi realizat în Statele Unite pe 56 de adulţi sănătoşi, seronegativi, anunță compania Moderna.

De patru decenii de cercetare, oamenii de ştiinţă nu au reuşit încă să dezvolte un vaccin împotriva acestei boli care ucide anual sute de mii de persoane. Însă succesul recent al tehnologiei ARN mesager, care a permis dezvoltarea în timp record a vaccinurilor anti-COVID-19, a provocat speranţe.

„Având în vedere viteza cu care pot fi produse vaccinuri pe bază de ARN mesager, această platformă oferă o abordare mai flexibilă şi mai receptivă la testarea şi proiectarea vaccinurilor”, scrie Digi24.ro.

Articolul Moderna începe testele pentru un vaccin împotriva HIV pe bază de ARN mesager apare prima dată în Observatorul Prahovean.