Ministrul sănătății avertizează: “Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este iminentă. E posibilă carantinarea unor localități”

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seara, la B1 TV, că prelungirea stării de alertă este iminentă după 15 iulie, ținând cont de faptul că în ultima perioadă numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a crescut semnificativ. “În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să […]

Ministrul sănătății avertizează: “Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este iminentă. E posibilă carantinarea unor localități”
Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seara, la B1 TV, că prelungirea stării de alertă este iminentă după 15 iulie, ținând cont de faptul că în ultima perioadă numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a crescut semnificativ. “În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție, poate un 700, cu alternanță, dar prelungirea unei stări de alertă e aproape iminentă. Suntem într-o stare în care eram pregătiți de la 1 iulie pentru noi măsuri de relaxare, dar nu mai e cazul. Măsurile de relaxare depind de evoluție. Sunt niște reguli foarte simple”, a declarat Nelu Tătaru, la B1 TV. Ministrul sănătății a menționat că este posibilă instalarea carantinei la nivel local, dar că izolarea cazurilor noi sau a focarelor este mai importantă.“La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, a unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Este o regulă foarte simplă. În momentul în care nu acceptăm, mergem și facem acele distracții la mare, fără a păstra vreo regulă de distanțare, fără portul vreunei măști, e normal că toți cei care se întorc de acolo în teritoriu să constituie”, a explicat Nelu Tătaru, la postul B1 TV.