Ministrul muncii acuză PSD de populism în privinţa pensiilor: „Credeţi că este greu să vin cu o lege care să rămână în istorie ca Legea Violeta Alexandru, care creşte cu 80% pensiile?”

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurări, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, că Guvernul va majora pensiile, în luna septembrie, în funcţie de situaţia economică de la jumătatea acestui an, dar nu a spus clar cu ce procent şi a acuzat PSD că este „populist” în privinţa acestui subiect. Violeta Alexandru a precizat că […]

Ministrul muncii acuză PSD de populism în privinţa pensiilor: „Credeţi că este greu să vin cu o lege care să rămână în istorie ca Legea Violeta Alexandru, care creşte cu 80% pensiile?”
Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurări, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, că Guvernul va majora pensiile, în luna septembrie, în funcţie de situaţia economică de la jumătatea acestui an, dar nu a spus clar cu ce procent şi a acuzat PSD că este "populist" în privinţa acestui subiect. Violeta Alexandru a precizat că decizia privind majorarea pensiilor se va lua imediat după ce Ministerul Finanţelor Publice va avea situaţia încasărilor la bugetul de stat, la jumătatea anului, pe fondul crizei epidemiei de coronavirus."Noi ne-am angajat că aceste pensii vor fi mărite. Să ştiţi că acest mesaj al nevoii de a mări pensiile este clar auzit de Guvern şi este auzit în sensul puterii de cumpărare şi al nevoii evidente a acestor oameni pentru creşterea pensiilor", a spus ministrul muncii în emisiune. Ministrul a precizat că diferenţa dintre actualul Guvern şi cei de la PSD este că cei din executivul PNL nu sunt populişti, ”ceea ce ne costă, este adevărat”. ”Dacă PSD voia să majoreze pensiile, să ştiţi că o făcea luna imediat următoare faţă de momentul în care au dat această lege", a spus Violeta Alexandru. "Da, vor creşte pensiile", a afirmat reprezentanta Guvernului, adăugând că înţelege nevoia majorării acestor venituri pentru pensionari, dar consideră că pensiile trebuie calculate în baza contributivităţii. Despre condiţiile pentru majorarea acestor pensii, Violeta Alexandru a arătat că Ministerul Finanţelor are diagonoza şi evaluarea corectă a încasărilor bugetare. "Nu este vorba despre o fugă de responsabilitate sau o tendinţă de a ne ascunde, ci de o abordare corectă, pentru păstrarea creşterii şi în următorii ani", a declarat Violeta Alexandru. Ea a precizat că "ar fi o tragedie să faci majorări de pensii, peste posibilităţile pe care le ai, după care să revii şi să ajungi la tăieri"."Nimeni nu îşi doreşte așa ceva", a arătat Violeta Alexandru.Ea a reafirmat că Ministerul de Finanţe va prezenta, la jumătatea anului, situaţia finanţelor ţării şi, în funcţie de acest lucru, se va decide cu cât vor fi majorate pensiile. Întrebată dacă o posibilă majorare mai mică de 40% a pensiilor, în septembrie, ar afecta imaginea PNL, Violeta Alexandru a spus că, pentru ea, este important "acest test de sinceritate şi de rigoare”, pe care vrea să îl treacă în dialogul cu pensionarii. "Să ştiţi că de promis este uşor să promitem toţi . Credeţi că este greu să mă duc acum şi într-o săptămână să vin cu o lege care să rămână în istorie ca Legea Violeta Alexandru, care creşte cu 80% pensiile? Credeţi că mi-ar fi greu să dau o astfel de lege? Asta face PSD, diferenţa este că noi suntem corecţi cu oamenii", a mai spus ea.