Ministrul Educației: ”Indiferent de scenariu, elevii din clasele terminale trebuie să meargă la școală. Examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul elevilor”

A trecut un an de la declanșarea ”nebuniei”, moment din care nimic nu a mai fost cum era, iar reglajele făcute din mers nu au putut compensa nevoile din societate. Nevoia de educație este una dintre ele și a fost afectată sever. La un an după impunerea primelor restricții, prin intermediul stării de urgență, atât […] Articolul Ministrul Educației: ”Indiferent de scenariu, elevii din clasele terminale trebuie să meargă la școală. Examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul elevilor” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Ministrul Educației: ”Indiferent de scenariu, elevii din clasele terminale trebuie să meargă la școală. Examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul elevilor”

A trecut un an de la declanșarea ”nebuniei”, moment din care nimic nu a mai fost cum era, iar reglajele făcute din mers nu au putut compensa nevoile din societate. Nevoia de educație este una dintre ele și a fost afectată sever.

La un an după impunerea primelor restricții, prin intermediul stării de urgență, atât copiii cât și părinții au resimțit neajunsurile ”școlii online”, ca să nu mai vorbim despre cei care nici nu au avut posibilitatea tehnică de a face astfel de cursuri.

Au apărut tabletele, au mai trecut luni pentru procesul de învățare a utlilizării, apoi adaptarea le comunicarea destul de greoaie. Cert este că nu s-a m-ai putut lucra față în față cu elevul. Să mai menționăm și lipsa socializării, iar tabloul este unul sugestiv pentru declinul sistemului de educație.

Din nou, acum când se vorbește despre valul trei al pandemiei, indiferent dacă sunteți printre cei care nu cred în astfel de informații, trebuie să ne așteptăm la posibilie măsuri restrictive. Dacă vor fi localități care vor intra în scenariul roșu, conform regulilor impuse de către autorități, atunci și școlile din acele arii se vor închide, revenindu-se la varianta online.

Printre cei mai afectați vor fi elevii care vor avea de susținut examene. Totuși, actualul ministru al Educației are o atitudine mult mai apropiată de nevoile lor, mult mai cerebrală.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: ”Măcar elevii care au de susținut examene să poată merge la cursuri şi în scenariul roşu, aceasta este intenţia.

Pentru că examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul elevilor, chiar dacă par vorbe mari, sunt definitorii pentru viitorul acestei ţări. Au o importanţă deosebită.

Având în vedere un an de predare online care a generat fără dar şi poate pierderi, este nevoie să se poată recupera cât mai mult în vederea susţinerii acestor examene naţionale: evaluarea naţională şi bacalaureatul.

Evaluarea naţională şi bacalaureatul fiind examene naţionale, se organizează la nivel naţional şi nu se organizează pe scenarii galben, verde roşu. Deci este extrem de important să le putem da şansa elevilor de a se pregăti pentru aceste examene în condiţii de siguranţă, iar această şansă presupune, în primul rând, prezenţa la şcoală.”

Aceste declarații ale ministrului Cîmpeanu sunt susținute și prin demersurile pe care le-a făcut, acesta solicitând Ministerului Sănătăţii ”să analizeze posibilitatea elevilor vizați de a merge fizic la școală.” 

Articolul Ministrul Educației: ”Indiferent de scenariu, elevii din clasele terminale trebuie să meargă la școală. Examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul elevilor” apare prima dată în Observatorul Prahovean.