Ministrul educației, despre condițiile în care elevii ar putea renunța la mască la orele de sport

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, la Antena 3, citat de Digi24, că a cerut un punct de vedere din partea reprezentanților din Sănătate, iar în urma discuțiilor s-a stabilit că elevii ar putea fi scutiți de purtarea măștii de protecție la orele de sport, doar dacă sportul se face în spații deschise, în […]

Ministrul educației, despre condițiile în care elevii ar putea renunța la mască la orele de sport

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, la Antena 3, citat de Digi24, că a cerut un punct de vedere din partea reprezentanților din Sănătate, iar în urma discuțiilor s-a stabilit că elevii ar putea fi scutiți de purtarea măștii de protecție la orele de sport, doar dacă sportul se face în spații deschise, în exteriorul școlii.


Sorin Cîmpeanu a declarat că s-a luat în calcul și faptul că în cea mai mare parte a școlilor din Europa, elevii nu sunt obligați să poarte masca de protecție la orele de sport.


„Am dat exemplul tuturor țărilor europene care nu impun purtarea măștii în cadrul orelor de educație fizică. Există, în afară de regiunea Veneto, din Italia, în care încă există obligativitatea purtării măștii, singura regiune din Europa, mai există încă un caz special, cazul Franței, care recomandă ca orele de sport să se facă fără mască, dar să se facă în exteriorul școlii”, a declarat Cîmpeanu, la Antena 3.


Ministrul educației a explicat că soluția acceptată pentru elevi, în urma discuțiilor cu Ministerul Sănătății, ar fi ca orele de sport să se poată desfășura fără mască doar dacă sunt ținute în spații deschise. Cu toate astea, Cîmpeanu a precizat că nu s-a ajuns la o decizie finală, iar discuțiile pe acest subiect vor continua. 


”După cum vedem, temperaturile din acest moment nu permit aplicarea acestei variante propuse de MS. Discuțiile vor continua”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.


Foto: Profimedia