Ministrul educației anunță controale la școala din Botoșani unde o profesoară le ține elevilor discursuri antivacciniste

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat sâmbătă, la Antena 3, că va trimite doi reprezențanți ai Corpului de Control la Botoșani, unde o profesoară care predă muzica la mai multe unități de învățământ a fost înregistrată spunându-le copiilor de 13 ani că dacă te vaccinezi „ajungi legumă peste 2 ani”, înregistrări publicate azi de Libertatea. […]

Ministrul educației anunță controale la școala din Botoșani unde o profesoară le ține elevilor discursuri antivacciniste

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat sâmbătă, la Antena 3, că va trimite doi reprezențanți ai Corpului de Control la Botoșani, unde o profesoară care predă muzica la mai multe unități de învățământ a fost înregistrată spunându-le copiilor de 13 ani că dacă te vaccinezi „ajungi legumă peste 2 ani”, înregistrări publicate azi de Libertatea.


Ministrul Cîmpeanu a afirmat că este revoltător cazul şi că profesoara este plătită să predea muzică, nu să exprime propriile păreri.


„Este revoltător, mai ales afirmaţia cu spitalele sunt abatoare, este o desconsiderare a muncii medicilor. Mai apoi se scuză doamna că nu a omorât pe nimeni. Da, aşa este, însă treaba doamnei profesor de muzică este să predea muzica, într-o şcoală de prestigiu, pentru că Liceul Grigore Antipa din Botoşani este o şcoală de prestigiu”, a spus Cîmpeanu la Antena 3, citat de News.ro.


În înregistrările realizate cu telefonul de elevi, pe sub bancă, s-a observat cum profesoara a stat la catedră fără mască de protecție. Ministrul Cîmpeanu a afirmat că va fi sancționată în acest sens pentru zădărnicirea combaterii bolilor, așa cum prevede legea.


„Este plătită de statul român pentru a preda muzica, nu pentru a exprima în faţa elevilor opinii cu caracter personal. De altfel, coroborat cu faptul că nu poartă mască, articolul 352 din Codul Penal e destul de clar în ceea ce priveşte sancţiunea cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.


Ministrul a precizat că doi reprezentanţi ai Corpului de Control vor merge luni la Botoşani pentru a face verificări.


„Luni dimineaţă, la prima oră, vor fi prezenţi doi reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului educaţiei, iar sancţiunea, fără să mă antepronunţ, cred că este uşor de anticipat totuşi. Doamna este profesor suplinitor. Dacă cercetarea disciplinară pe care vă garantez că şcoala şi Inspectoratul Şcolar o vor iniţia de luni va concluziona că merită sancţiunea cu desfacerea contractului de muncă, fiind suplinitor nu se va putea prezenta nici în anul următor la concursul pentru ocuparea unui post din poziţia de suplinitor”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.


Profesoara în cauză, pe nume Doina Amarandei, predă muzica la mai multe unități de învățământ din județul Botoșani, inclusiv la Liceu Teoretic Grigore Antipa, plasat în primele cinci ca performanțe din județ. Femeia a fost înregistrată pe 14 octombrie de către unii dintre elevii de la „Grigore Antipa”, când a început să le vorbească din nou despre COVID și despre cum vaccinul îți face rău.


Profesoara le-a mai explicat elevilor că spitalele din România s-au transformat în adevărate abatoare, că toate persoanele care ajung la spital sunt declarate ca fiind infectate cu COVID și nu mai supraviețuiesc.


Inițial, înregistrările au circulat în grupurile private ale copiilor, altele au ajuns și la părinți, care au anunțat atât conducerea liceului, cât și pe cea a Inspectoratului Școlar Botoșani.


Două dintre înregistrări au ajuns și în posesia redacției Libertatea. Întregul material, pe Libertatea.ro.