Ministerul Sănătății mulțumește public celor doi preoți care duc o campanie pro-vaccinare

Ministerul Sănătății a postat pe pagina de Facebook a instituției un  mesaj de mulțumire pentru doi preoți care duc o campanie pro-vaccinare. „Celor ce neagă realitatea virusului, le-aș propune pariul lui Pascal adaptat pentru situația aceasta: dacă virusul nu există și eu dau crezare ideii, nu pierd nimic. Dacă însă există și e periculos iar […] Articolul Ministerul Sănătății mulțumește public celor doi preoți care duc o campanie pro-vaccinare apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Ministerul Sănătății mulțumește public celor doi preoți care duc o campanie pro-vaccinare

Ministerul Sănătății a postat pe pagina de Facebook a instituției un  mesaj de mulțumire pentru doi preoți care duc o campanie pro-vaccinare.

„Celor ce neagă realitatea virusului, le-aș propune pariul lui Pascal adaptat pentru situația aceasta: dacă virusul nu există și eu dau crezare ideii, nu pierd nimic. Dacă însă există și e periculos iar eu nu dau crezare ideii, deja am o problemă. E un pariu fără risc.
Accept mai degrabă sa fiu luat de fraier decât să port pe conștiință faptul că poate, din pură ignoranță sau prostie, am trimis pe cineva la ATI sau, mai grav, prea devreme la Domnul” spune părintele Dorel Gălan, care slujește la Biserica Sfântul Gheorghe din Cluj.
Părintele Bogdan Chiorean care slujește într-un spital din Cluj, ne spune:
„Unii se vaccinează. De frică. Alții nu se vaccinează. Dintr-o altă frică. Am trecut prin boală, probabil am anticorpi. Nu știu câți și nici cât timp rămân la un nivel protectiv. Și nici nu mă interesează. Pentru că am tăria morală să recunosc faptul că dispun de o cunoaștere limitată și prețuiesc oamenii care se străduiesc să ne fie bine”.
Cei doi preoți ne inspiră, prin credință lor, dar și prin încrederea pe care o au în oameni. Oameni de știință, personal medical și noi, semenii lor. Ei au ales să se vaccineze împotriva COVID-19.
Povestea celor doi preoți aici: http://bit.ly/preoti_ortodocsi_covid

Articolul Ministerul Sănătății mulțumește public celor doi preoți care duc o campanie pro-vaccinare apare prima dată în Observatorul Prahovean.