Ministerul Sănătății crește cu peste 100 numărul de paturi ATI destinate bolnavilor COVID, în București

Numărul paturilor de Terapie Intensivă destinate pacienților cu COVID-19 din spitalele din București va fi suplimentat cu peste 100, a informat Ministerul Sănătății. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au decis repartizarea unei unități mobile cu 12 paturi ATI, care va fi utilizată pentru tratarea pacienților cu COVID-19, […]

Ministerul Sănătății crește cu peste 100 numărul de paturi ATI destinate bolnavilor COVID, în București

Numărul paturilor de Terapie Intensivă destinate pacienților cu COVID-19 din spitalele din București va fi suplimentat cu peste 100, a informat Ministerul Sănătății.


Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au decis repartizarea unei unități mobile cu 12 paturi ATI, care va fi utilizată pentru tratarea pacienților cu COVID-19, la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.


De asemenea, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting va ridica la 10 numărul paturilor ATI COVID-19.


Spitalul Clinic Colentina va avea 29 paturi de ATI funcționale, iar Spitalul Universitar de Urgență București, un număr de 11 paturi ATI, a mai anunțat instituția condusă de Nelu Tătaru.


Mai mult, s-a decis ca unitățile sanitare de urgență din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan să fie desemnate spitale suport COVID pentru secțiile de Terapie Intensivă, iar Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistență medicală pacienților infectați cu noul coronavirus.


La Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și Spitalul Clinic Nicolae Malaxa vor fi operaționalizate câte 10 paturi, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon vor funcționa 20 de paturi ATI Covid, potrivit Ministerului Sănătății.


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că se are în vedere și suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva COVID-19.