Mii de articole vestimentare, contrafăcute sau nedeclarate, confiscate în Punctul de Frontieră de la Vama Veche

Polițiștii de frontieră de la Vama Veche au depistat un cetățean român care a încercat să introducă ilegal în țară 222 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Totodată, au [...] The post Mii de articole vestimentare, contrafăcute sau nedeclarate, confiscate în Punctul de Frontieră de la Vama Veche first appeared on Constanța NEWS.

Mii de articole vestimentare, contrafăcute sau nedeclarate, confiscate în Punctul de Frontieră de la Vama Veche

Polițiștii de frontieră de la Vama Veche au depistat un cetățean român care a încercat să introducă ilegal în țară 222 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Totodată, au mai fost descoperite peste 4.500 de articole vestimentare, bunuri ce nu au putut fi justificate, fiind aplicate șaptesprezece sancțiuni contravenționale pentru efectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Vama Veche au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

„Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele unei pasagere, 222 de articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unei femei, cetățean român, în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul pe raza județului Constanța. Persoana în cauză a declarat că a achiziționat articolele din Turcia, fără a deține documente de proveniență pentru bunurile transportate”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Produsele, în valoare de aproximativ 20.200 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

„De asemenea, pe timpul controlului asupra bagajelor celorlalți călători din același autocar au mai fost descoperite 4.594 de articole vestimentare, în valoare de 66.004 lei, bunuri ce nu au putut fi justificate, cei în cauză declarând că au achiziționat produsele în vederea comercializării”, au mai transmis sursele citate.

Întreaga cantitate de bunuri a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au aplicat 17 sancțiuni contravenționale pentru efectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.

The post Mii de articole vestimentare, contrafăcute sau nedeclarate, confiscate în Punctul de Frontieră de la Vama Veche first appeared on Constanța NEWS.