Mihail Kogălniceanu: Două investiții importante au fost ratate în 2022

Mihail Kogălniceanu putea intra pe lista beneficiarilor de grădiniță cu program prelungit și sediu nou Primărie dar s-au opus consilierii locali. Comuna Mihail Kogălniceanu are un vechi sediu de Primărie modernizat anul trecut cu fonduri de la bugetul local. Ar fi putut avea un sediu de Primărie nou-nouț în curtea de lângă sediul vechi dacă primarul ar fi găsit înțelegere și susținere din partea consilierilor locali. Aceștia s-au opus și la propunerea de depunere spre finanțare a unei grădinițe cu program prelungit. Mihail Kogălniceanu a semnat primul contract din județ… Articolul Mihail Kogălniceanu: Două investiții importante au fost ratate în 2022 apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Mihail Kogălniceanu: Două investiții importante au fost ratate în 2022

Mihail Kogălniceanu putea intra pe lista beneficiarilor de grădiniță cu program prelungit și sediu nou Primărie dar s-au opus consilierii locali.

Comuna Mihail Kogălniceanu are un vechi sediu de Primărie modernizat anul trecut cu fonduri de la bugetul local.

Ar fi putut avea un sediu de Primărie nou-nouț în curtea de lângă sediul vechi dacă primarul ar fi găsit înțelegere și susținere din partea consilierilor locali.

Aceștia s-au opus și la propunerea de depunere spre finanțare a unei grădinițe cu program prelungit.

Mihail Kogălniceanu a semnat primul contract din județ derulat prin programul „Anghel Saligny”

Mihăiță Barbu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, este mulțumit aproape în totalitate de modul în care au decurs lucrurile la nivel local anul trecut.

Se mândrește că localitatea pe care o conduce este prima din Ialomița ce a semnat un contract prin programul național de investiții „Anghel Saligny”.

Aproape toate lucrurile au mers bine în 2022. Au fost și mici excepții dar suntem mulțumiți de ceea ce am realizat la nivel local anul trecut.”, spune primarul.

Pe documentațiile întocmite au fost semnat contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru proiectul de reabilitare Cămin Cultural și pentru reabilitarea sistemului de supraveghere inteligentă. În localitate există un sistem mai vechi ce acum va fi modernizat prin montarea unor camere inteligente.

Mai este depusă documentația și pentru reabilitarea tehnică și seismică pentru Căminul Cultural ce este folosit și ca salon de evenimente dar și pentru un fost dispensar veterinar.

Tot anul trecut a fost finalizată o lucrare pe zona de nord a localității, la o șosea de centură, pe două tronsoane, unul în partea de est și al doilea în zona de vest.

Două proiecte investiționale, dezamăgirea anului trecut

Când vine vorba de ce nu a mers anul trecut, Mihăiță Barbu spune cu amărăciune că s-a ratat șansa obținerii fondurilor pentru două investiții importante pentru comunitate.

Am vrut să depunem două proiecte dar nu am găsit în Consiliul Local înțelegere din partea consilierilor. Am avut o variantă să depunem un proiect la CNI (Compania Națională de Investiții) pentru sediu nou de Primărie, la care îndeplineam toate condițiile. De asemenea, am vrut să depunem un proiect pentru o grădiniță cu program prelungit tot la CNI.”, spune primarul.

Comunitatea nu era obligată să participe cu o cotă de cofinanțare, ar fi fost două investiții benefice pentru localitate dar propunerile nu au întrunit suficiente voturi cât să fie aprobate.

Nu au fost de acord să punem pe lista de investiții și să solicităm finanțare de la CNI dar, în schimb, au fost de acord să cheltuim bani din bugetul local pentru modernizarea sediului actual. Nu am înțeles de ce, dar aceasta a fost voința lor.”, a mai adăugat primarul comunei Mihail Kogălniceanu.

Articolul Mihail Kogălniceanu: Două investiții importante au fost ratate în 2022 apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.