Mihai Vasile a devenit Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești

Primarul Andrei Volosevici, i-a acordat, astăzi, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești, lui Mihai Vasile, profesor de artă dramatică, regizor, actor, scenograf, artist plastic și fotograf de artă. Evenimentul s-a desfășurat în plenul Consiliului Local Ploiești, reunit în ședință ordinară. Comunicatul primăriei: Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești i-a fost decernat […] Articolul Mihai Vasile a devenit Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Mihai Vasile a devenit Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești

Primarul Andrei Volosevici, i-a acordat, astăzi, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești, lui Mihai Vasile, profesor de artă dramatică, regizor, actor, scenograf, artist plastic și fotograf de artă. Evenimentul s-a desfășurat în plenul Consiliului Local Ploiești, reunit în ședință ordinară.

Comunicatul primăriei:

Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești i-a fost decernat domnului Mihai Vasile în semn de prețuire pentru inițiativele sale în municipiul nostru, pline de pasiune, har și dragoste pentru cultură.

Profesorul Mihai Vasile este fondator al Teatrului Equinox și al Centrului Dramatic Mythos, locul de unde destinele artistice ale multora dintre cei care au îmbrățișat această profesie și-au tras seva. A pictat și a surprins, pe filme fotografice, crâmpeie de viață, de suflet, de simțire.

A organizat zeci și zeci de expoziții, în țară și străinătate, bucurându-se și împărtășind bucurie cu cei care au venit să îi admire creația.

Dar, mai presus de toate, l-a iubit pe Nichita. Și, din dragoste pentru Nichita, a inițiat, alături de un grup de tineri intelectuali – Constantin Hârlav, Ioan Dan Nicolescu și Florin Dochia, la doar un an de la trecerea Poetului în neființă, un Festival al artelor – Nichita la Echinocțiu, festival care, grație tenacității sale, dăinuie și astăzi.

A obţinut numeroase premii şi distincţii pentru unele dintre spectacolele, filmele sau acţiunile sale artistice. Între anii 2000 şi 2006 a fost redactorul-şef al publicaţiilor Atelier 21, Orpheus, iar, între anii 2012-2014, redactorul-şef al revistei Labirint.

De-a lungul a peste 40 de ani, a pus în scenă spectacole care s-au identificat cu creativitatea, expresivitatea și harul său. Într-o perioadă în care libertatea de exprimare era îngrădită, activitățile sale au fost ca o gură de oxigen pentru cei care, căutându-se pe sine, se regăseau și aflau răspunsuri la întrebări pe care nu îndrăzneau să le pună, în acele vremuri, decât lor înșiși.

În acest context, conferirea titlului de Cetățean de Onoare al orașului nostru vine ca un plus de prețuire și admirație pe care noi, ploieștenii, le manifestăm în fața acestui om iubitor de frumos și artă.

Domnul profesor Mihai Vasile a fost plăcut impresionat de acest gest al municipalității ploieștene și și-a exprimat mulțumirile pentru conferirea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești.

Articolul Mihai Vasile a devenit Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești apare prima dată în Observatorul Prahovean.