MESAJUL PREFECTULUI CLAUDIA GILIA DE ZIUA EROILOR

”Eroii au un loc aparte în inimile noastre! Ziua Eroilor este un reper în istoria României Moderne și parte din patrimoniul cultural și identitar al poporului nostru. Se spune că nu-ți poți alege țara în care te naști, dar sigur poți alege de partea cui să lupți și pentru ce valori să militezi. Strămoșii noștri […] Articolul MESAJUL PREFECTULUI CLAUDIA GILIA DE ZIUA EROILOR apare prima dată în DambovitaNews.

MESAJUL PREFECTULUI CLAUDIA GILIA  DE ZIUA EROILOR

”Eroii au un loc aparte în inimile noastre!

Ziua Eroilor este un reper în istoria României Moderne și parte din patrimoniul cultural și identitar al poporului nostru.

Se spune că nu-ți poți alege țara în care te naști, dar sigur poți alege de partea cui să lupți și pentru ce valori să militezi.

Strămoșii noștri au luptat pentru fiecare dintre noi și pentru fiecare sătuc românesc și au contribuit la edificarea României moderne, iar astăzi avem o țară europeană, un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

Oriunde au luptat eroii, au avut în suflet steagul patriei și un crez, au luptat pentru ca cei rămași acasă să aibă o viață mai bună.

Astăzi, în zile atât de tulburi, avem nevoie să ne reamintim că libertatea individuală, demnitatea umană și independența statului i-au costat scump pe bunicii și străbunicii noștri. Ei ne-au oferit un dar de neprețuit.

Astăzi, ne bazăm pe militarii noștri, care, alături de partenerii NATO oferă României stabilitate și un climat de pace.

Ţara noastră este pe mâini bune. Soldații de astăzi sunt pregătiți să apere țara și societatea, pentru ca fiecare cetățean să își poată exercita în pace drepturile și libertățile fundamentale constituțional garantate.

Cu prilejul Zilei Eroilor, prețuind și onorând sacrificiul lor, le urez viață lungă tuturor veteranilor.

Memorie veșnică eroilor noștri!”

Prefectul județului Dâmbovița, Conf. univ. dr. Claudia GILIA

Articolul MESAJUL PREFECTULUI CLAUDIA GILIA DE ZIUA EROILOR apare prima dată în DambovitaNews.