Medicul Octavian Jurma avertizează că „în trei luni, 60% din cazurile de COVID din București vor fi cu noua tulpină”

Epidemiologul şi cercetătorul Octavian Jurma susţine că noua tulpină de COVID o „putem numi, tehnic, o nouă pandemie de coronavirus”, care vine peste vechea pandemie. Octavian Jurma estimează că 60% din cazurile de COVID din Bucureşti vor fi cu noua variantă de coronavirus, depistată inițial în Marea Britanie, până în luna martie. „Ce trebuie să […]

Medicul Octavian Jurma avertizează că „în trei luni, 60% din cazurile de COVID din București vor fi cu noua tulpină”

Epidemiologul şi cercetătorul Octavian Jurma susţine că noua tulpină de COVID o „putem numi, tehnic, o nouă pandemie de coronavirus”, care vine peste vechea pandemie.


Octavian Jurma estimează că 60% din cazurile de COVID din Bucureşti vor fi cu noua variantă de coronavirus, depistată inițial în Marea Britanie, până în luna martie. „Ce trebuie să facem este să reducem numărul de infectări cu orice preţ”, a declarat medicul la Digi24.


Dr. Jurma a dat ca exemplu Israelul, care a decis să suspende toate zborurile internaţionale de pasageri pentru a evita importul noilor tulpini de COVID.


Octavian Jurma a mai spus că cel puţin o săptămână după vaccinare e indicat să stăm în casă, pentru a permite organismului să producă anticorpi.


Estimarea medicului vine după ce două noi cazuri de infectare cu nouă tulpină de COVID din Marea Britanie au fost confirmate vineri la „Matei Balş”, iar nouă contacte ale unuia dintre cei doi pacienți au fost confirmate, la testare, cu infecție cu SARS-COV-2.


De altfel, Octavian Jurma susținea în urmă cu o lună că noua tulpină de coronavirus depistată în Marea Britanie a ajuns deja în România.