Medicii de familie, în dispută cu DSP Prahova

Medicii de familie au lansat acuzații la adresa Direcției de Sănătate Publică Prahova, instituția fiind acuzată că nu-și asumă răspunderea cu privire la gestionarea situației cazurilor Covid-19. „Organizațiile medicilor de familie din Prahova (SMG/MF Prahova și PMF Prahova) constată din păcate că realitatea ultimelor luni ne complică viața, ne afectează voința și ne lezează dorința […] Articolul Medicii de familie, în dispută cu DSP Prahova apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Medicii de familie, în dispută cu DSP Prahova

Medicii de familie au lansat acuzații la adresa Direcției de Sănătate Publică Prahova, instituția fiind acuzată că nu-și asumă răspunderea cu privire la gestionarea situației cazurilor Covid-19.

„Organizațiile medicilor de familie din Prahova (SMG/MF Prahova și PMF Prahova) constată din păcate că realitatea ultimelor luni ne complică viața, ne afectează voința și ne lezează dorința de a ajuta”, se arată în comunicatul de presă transmis de medicii de familie, care susțin că „fiecare adresă sosită pe mailurile medicilor de familie cu punct de plecare DSP Prahova este dovada vie a plasării răspunderii de la decidenți în curtea medicilor de familie”.

„DSP Prahova continuă să recomande pacienților Covid pozitivi să se izoleze la domiciliu, fără să îi îndrume pentru evaluarea specializată către unitățile sanitare desemnate, încălcând legea.

DSP Prahova le cere medicilor de familie să își asume sub semnătură solicitarea emiterii de confirmare a izolării, solicitare care este efectuată conform legii de către medicul curant”, se precizează în comunicatul comun al organizațiilor medicilor de familie din Prahova și PMF Prahova, care acuză DSP Prahova de faptul că a emitat inclusiv comunicarea.

Articolul Medicii de familie, în dispută cu DSP Prahova apare prima dată în Observatorul Prahovean.