Maşinile mai vechi de 15 ani vor fi taxate suplimentar în România. Ministrul Mediului: ”Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri”

Până la sfârșitul acestui an, guvernul va reglementa supra-taxarea mașinilor mai vechi de 15 ani. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Mediului, Tanczos Barna. Ministrul Barna nu a precizat în ce vor consta aceste măsuri pentru reducerea poluării generate de mașinile fabricate înainte de 2006, însă a invocat obligațiile asumate de guvern odată cu […] Articolul Maşinile mai vechi de 15 ani vor fi taxate suplimentar în România. Ministrul Mediului: ”Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Maşinile mai vechi de 15 ani vor fi taxate suplimentar în România. Ministrul Mediului: ”Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri”

Până la sfârșitul acestui an, guvernul va reglementa supra-taxarea mașinilor mai vechi de 15 ani. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ministrul Barna nu a precizat în ce vor consta aceste măsuri pentru reducerea poluării generate de mașinile fabricate înainte de 2006, însă a invocat obligațiile asumate de guvern odată cu negocierea Planului Naţional de Redresare și Rezilienţă.

”Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR (planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – n. r.). Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Este o măsura asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu. Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta”, a spus Tanczos la TVR1, potrivit observatornews.ro.

Întrebat cât de mare ar putea fi taxa pentru aceste maşini, ministrul a răspuns că nu s-a discutat efectiv de taxă şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului.

„Nu am discutat de taxă efectiv şi nu am discutat de dimensiunea taxei şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu. Să vedem care va fi soluţia care va fi propusă până la urmă de Guvern. Încă o dată: este o măsură cerută şi de Comisia Europeană şi va fi implementată probabil în cel mai scurt timp”, a explicat ministrul.

Articolul Maşinile mai vechi de 15 ani vor fi taxate suplimentar în România. Ministrul Mediului: ”Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri” apare prima dată în Observatorul Prahovean.