Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice din 40 localități din Ialomița

Masca de protecție a nasului și a gurii devine obligatorie în toate localitățile din Ialomița ce au o incidență mai mare de 6 infectări la o mie de locuitori în ultimele 14 zile. Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile publice în localitățile cu grad mare de infectare cu Covid-19. În acest moment în județul Ialomița sunt 40 de localități vizate de măsura purtării obligatorie a măștii de protecție a nasului și a gurii. Unde trebuie purtată masca de protecție a nasului și a gurii Comitetul Județean pentru Situații de… Articolul Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice din 40 localități din Ialomița apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice din 40 localități din Ialomița

Masca de protecție a nasului și a gurii devine obligatorie în toate localitățile din Ialomița ce au o incidență mai mare de 6 infectări la o mie de locuitori în ultimele 14 zile.

Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile publice în localitățile cu grad mare de infectare cu Covid-19.

În acest moment în județul Ialomița sunt 40 de localități vizate de măsura purtării obligatorie a măștii de protecție a nasului și a gurii.

Unde trebuie purtată masca de protecție a nasului și a gurii

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a adoptat Hotărârea nr. 225 prin care stabilește localitățile în care masca de protecție a nasului și a gurii devine obligatorie.

În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6 cazuri la 1.000 locuitori se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloace de transport în comun, precum și la locul de muncă.”, au decis cei din CJSU Ialomița.

Scapă de obligativitatea purtării măștii de protecție, dar doar în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc, sau persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări efectuată de medicul de medicina muncii/medicul curant.

Fără mască în spațiile publice deschise pot sta persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, copiii cu nevoi speciale, în urma evaluării riscului de către medicul curant și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6 cazuri la 1.000 locuitori se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 50 metri în jurul unităților de învățământ.”, se arată în documentul semnat de Tonița Manea, subprefect cu atribuțiuni de prefect de Ialomița.

Care sunt localitățile vizate de obligativitatea purtării măștii de protecție

Marți, 19 octombrie, conform ultimei raportări oficiale, în Ialomița erau mai multe localități cu peste 6 cazuri de infectare cu Covid-19 identificate în ultimele 14 zile decât cele sub acest prag.

În 40 de localități din Ialomița masca trebuie purtată obligatoriu în zonele precizate în Hotărârea CJSU Ialomița.

Municipiul Slobozia (13,72 cazuri la mie), municipiul Urziceni (17,22 cazuri la mie), municipiul Fetești (8,78 cazuri la mie) precum și orașele Amara, Fierbinți-Târg și Căzănești intră în această categorie.

Interesant este că orașul Țăndărei, băgat în carantină prelungită în primul val al infectărilor cu Covid-19, are în acest moment o rată de infectare sub 6 la mia de locuitori.

Mai exact 2,38 cazuri identificate în ultimele 14 zile, raportate la o mie de locuitori, valoare dată de un număr de 43 persoane infectate la o populație de 18.054 locuitori.

Celelalte localități în care masca de protecție a nasului și a gurii trebuie purtată obligatoriu sunt, în ordinea descrescătoare a ratei de infectare:

Moldoveni, Perieți, Ciulnița, Coșereni, Munteni-Buzău, Axintele, Gheorghe Lazăr, Manasia, Dridu, Grivița, Mihail Kogălniceanu, Ciochina, Cosâmbești, Movilița, Armășești, Jilavele, Rădulești, Sfântu Gheorghe, Ion Roată, Buești, Gârbovi, Bărcănești, Drăgoești, Albești, Bucu, Adâncata, Andrășești, Mărculești, Grindu, Săveni, Făcăeni, Sinești, Platonești și Valea Ciorii.

Articolul Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice din 40 localități din Ialomița apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.