Mariana Gâju: „A fost semnat proiectul atât de mult așteptat și atât de necesar dezvoltării economice a comunei noastre!”

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a anunțat că marți, 22 septembrie, la Ministerul Transporturilor – CNAIR SA a fost semnat proiectul privind „Elaborarea Studiului de fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Nod Rutier [...] The post Mariana Gâju: „A fost semnat proiectul atât de mult așteptat și atât de necesar dezvoltării economice a comunei noastre!” first appeared on Constanța NEWS.

Mariana Gâju: „A fost semnat proiectul atât de mult așteptat și atât de necesar dezvoltării economice a comunei noastre!”

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a anunțat că marți, 22 septembrie, la Ministerul Transporturilor – CNAIR SA a fost semnat proiectul privind „Elaborarea Studiului de fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Nod Rutier Cumpăna A4 (km 16+700)-DN39E”.

„Operatorul economic care va realiza acest proiect este Search Corporation SRL, iar valoarea contractului este de 674.387,96 lei, fără TVA. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020”, a precizat Mariana Gâju.

Durata de realizare a contractului este de opt de luni, compusa din:

  • realizare studiu de fezabilitate – trei luni de la data semnării contractului;
  • realizare proiect pentru autorizarea lucrărilor de construire (PAC) – cinci luni de la data semnării contractului;
  • realizare proiect tehnic de execuție – șase luni de la data semnării contractului;
  • asistentă tehnică pentru beneficiar – opt luni de la data semnării contractului.

„Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţei interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene”, a mai spus primarul de Cumpăna.

Rezultatul așteptat al proiectului este elaborarea Studiului de Fezabilitate și elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție.

The post Mariana Gâju: „A fost semnat proiectul atât de mult așteptat și atât de necesar dezvoltării economice a comunei noastre!” first appeared on Constanța NEWS.