Mama unei fetițe de 11 ani acuză că fiica ei a fost agresată de alți doi elevi în școala din Cluj-Napoca în care învață: “Nimeni nu ia măsuri”

Se înmulțesc cazurile de violență în școli. Delia Moldovan, cadru medical la o clinică de pediatrie din Cluj-Napoca, este îngrozită de calvarul pe care îl trăiește la școală fețița sa Alexia, 11 ani, aflată în clasa a VI-a. Copila ar fi fost agresată de doi colegi de la Școala Gimnazială Traian Dârjan, chiar în incinta […]

Mama unei fetițe de 11 ani acuză că fiica ei a fost agresată de alți doi elevi în școala din Cluj-Napoca în care învață: “Nimeni nu ia măsuri”

Se înmulțesc cazurile de violență în școli. Delia Moldovan, cadru medical la o clinică de pediatrie din Cluj-Napoca, este îngrozită de calvarul pe care îl trăiește la școală fețița sa Alexia, 11 ani, aflată în clasa a VI-a. Copila ar fi fost agresată de doi colegi de la Școala Gimnazială Traian Dârjan, chiar în incinta unității de învățământ, informează Bună Ziua Cluj. Contactată de Libertatea, mama a declarat că va merge marți, 27 octombrie, la Secția 7 Poliție din cartierul clujean Someșeni pentru a depune plângere penală.


“În primul rând, vreau să se știe că noi iubim școala din cartierul Someșeni. Jos pălăria pentru profesori. Alexia e un copil cuminte, silitor, n-ar vrea nici ea să plece la altă școală. S-a obișnuit și ar fi greu”, a povestit mama, care și-a făcut curaj să povestească și pentru Libertatea ce a pățit fiica ei, elevă în clasa a VI-a.


Picior învinețit, telefon distrus, ghiozdane în cap


Delia Moldovan spune că e vorba despre doi băieți dintr-o clasă paralelă, care și în urmă cu două săptămâni i-ar fi învinețit un picior fetei și i-ar fi distrus telefonul.


“Aceiași băieți au pătruns în clasa Alexiei și au început să-i lovească, la întâmplare, pe copii. Scandalul a ajuns și pe hol. Astfel că Alexia a ajuns să le fie din nou victimă, alegându-se de data asta cu julituri la o mână, după ce s-a apărat de ei!”, explică femeia.


“E o minune că Alexia n-a fost lovită în cap cu ghiozdanul, dar asta a fost și pentru că s-a apărat, săraca, așa cum a putut, cu mânuța! Nu mai spun că, în fiecare zi, copiii de acolo se bat precum chiorii și nimeni nu ia vreo măsură! Nu vreau să se mai întâmple așa ceva în școală”, completează femeia.


“Paznicul mi-a spus că n-a intervenit de frica părinților agresorilor”


Fetița m-a sunat, iar eu am venit repede la școală. A apărut și poliția, dar și directoarea, și paznicul școlii. Acesta mi-a spus că a văzut cum se îmbrâncesc elevii, dar n-a putut interveni, de frica părinților care l-au tot amenințat că vin și-l bat, în caz că face ordine. Mai departe, pentru că fetița avea dureri serioase, am chemat SMURD-ul și ne-am deplasat împreună la UPU copii și la IML.

Delia Moldovan:
Alexia a ajuns la IML alături de părinții ei. Foto: bzc.ro

Între timp, Alexia a trecut în școala online. “I-am luat scutire, fiindcă nu vreau să-și forțeze mâna. Știe și diriginta”, afirmă mama.


Eu nu pot rămâne impasibilă la aceste manifestări din școală, fiindcă aceștia pot să persevereze și într-o zi îmi vor nenoroci fata!

Delia Moldovan:

Plângere penală și întâlnire cu mediatorul


“Poliția m-a sfătuit să fac plângere penală. Voi merge marți, 27 octombrie, la Secția 7 de Poliție. De asemenea, vom merge și la mediatorul din școală, poate vom reuși să rezolvăm cumva situația!”, conchide femeia.


Libertatea a încercat să o contacteze și pe directoarea școlii, Mihaela Păvăluță, dar aceasta nu a răspuns apelurilor noastre. Reprezentanții IȘJ Cluj nu au răspuns e-mailurilor noastre.


Poliția Cluj a transmis că are cazul în cercetare.


În prezentarea de pe site-ul oficial, se notează că “Școala Traian Dârjan este o instituţie de învăţământ care asigură dezvoltarea la potenţial maxim a fiecărui elev, fără discriminare, punând accent pe identificarea, promovarea şi dezvoltarea calităţilor şi aptitudinilor individuale şi de grup, deschiderea spre schimbare, spre învăţare şi autodepăşire, precum şi respectarea valorilor unei societăţi democratice”.