Mai sunt protejate persoanele vaccinate după scăderea anticorpilor? Răspunsul medicului Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a explicat de ce scăderea anticorpilor la persoanele vaccinate nu înseamnă scăderea protecției la virus. „Pe de o parte, noi când facem aceste analize obişnuite de laborator, determinăm anticorpii totali împotriva proteinei spike şi nu acei anticorpi neutralizanţi care sunt de fapt importanţi pentru protecţie, […] Articolul Mai sunt protejate persoanele vaccinate după scăderea anticorpilor? Răspunsul medicului Gheorghiță apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Mai sunt protejate persoanele vaccinate după scăderea anticorpilor? Răspunsul medicului Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a explicat de ce scăderea anticorpilor la persoanele vaccinate nu înseamnă scăderea protecției la virus.

„Pe de o parte, noi când facem aceste analize obişnuite de laborator, determinăm anticorpii totali împotriva proteinei spike şi nu acei anticorpi neutralizanţi care sunt de fapt importanţi pentru protecţie, pentru neutralizarea virusului.

Citește și În timp ce în Prahova autoritățile vor să reducă numărul de paturi covid, specialiștii vorbesc de 130.000 de morți la valul 4

Avem răspuns imun de tip celular şi mai avem răspuns imun de memorie. Practic, la reîntâlnirea cu agentul, cu microorganismul, în speţă cu virsului SARS-CoV-2, organismul nostru produce într-un timp foarte scurt anticorpi, a explicat medicul Gheorghiță la Antena 3.

În același timp, medicul a dat asigurări că vaccinurile au o eficiență de peste 90% inclusiv împotriva variantei Delta, care este foarte ușor transmisibilă.

Citeşte întreaga ştire pe libertatea.ro: De ce scăderea anticorpilor nu înseamnă scăderea protecției. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță

Articolul Mai sunt protejate persoanele vaccinate după scăderea anticorpilor? Răspunsul medicului Gheorghiță apare prima dată în Observatorul Prahovean.