Luminița Barcari, candidat la funcția de deputat (PNL): „Educația este una dintre cele mai importante „arme” pentru un viitor mai bun”

Luminița Barcari: „Ne dorim cu toții să avem un sistem educațional european cu traiectorii clare care să conducă spre o dezvoltare a învățământului românesc.” În calitate de deputat în Parlamentul României mi-am propus mai multe proiecte pe care le voi susține împreună cu colegii mei liberali, alături de un Guvern capabil să înțeleagă că educația este una dintre cele mai importante „arme” spre un viitor mai bun. Primul proiect se referă la modernizarea infrastructurii școlare, prin alocări bugetare corespunzătoare, dar și prin fonduri europene, cunoscut fiind faptul că fără un… Articolul Luminița Barcari, candidat la funcția de deputat (PNL): „Educația este una dintre cele mai importante „arme” pentru un viitor mai bun” apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Luminița Barcari, candidat la funcția de deputat (PNL): „Educația este una dintre cele mai importante „arme” pentru un viitor mai bun”

Luminița Barcari: „Ne dorim cu toții să avem un sistem educațional european cu traiectorii clare care să conducă spre o dezvoltare a învățământului românesc.”

În calitate de deputat în Parlamentul României mi-am propus mai multe proiecte pe care le voi susține împreună cu colegii mei liberali, alături de un Guvern capabil să înțeleagă că educația este una dintre cele mai importante „arme” spre un viitor mai bun.

Primul proiect se referă la modernizarea infrastructurii școlare, prin alocări bugetare corespunzătoare, dar și prin fonduri europene, cunoscut fiind faptul că fără un mediu școlar prietenos, dar care să aibă o infrastructură de calitate, noile generații nu se pot dezvolta.

O situație aparte privește dezvoltarea învățământului profesional, în special al celui profesional dual și inserția absolvenților pe piața muncii, prin măsuri legislative care să crească implicarea agenților economici în formarea profesională a tinerilor. Creșterea ofertei de școlarizare la învățământul dual s-a extins, ceea ce demonstrează că agenții economici au căpătat încredere, pentru că ei trebuie să facă solicitarea de a înființa clase de învățământ dual. Învățământul dual este parte a învățământului profesional și tehnic. Consider că trebuie să promovăm mai mult exemplele de bune practici din toată țara, că trebuie să insistăm pe avantajele pe care le au agenții economici atunci când școlarizează elevi pe acea calificare profesională pe care o doresc. Trebuie să atragem tinerii să rămână în țară.

Un proiect la fel de important este și profesionalizarea carierei didactice și creșterea atractivității pentru meseria de dascăl, în perspectiva asigurării încadrării cu personal didactic calificat în învățământul preuniversitar.

De asemenea, continuarea digitalizării sistemului de educație și focalizarea pe utilizarea tehnologiilor I.T., pentru procesul de predare-învățare-evaluare și pentru managementul educațional reprezintă un alt proiect care să contribuie la transformarea sistemului educațional într-unul European.

Susținerea participării școlare și reducerea abandonului, prin programe guvernamentale, dar și prin proiecte europene, modernizarea infrastructurii medicale prin alocări bugetare corespunzătoare, dar și prin fonduri europene, precum și asigurarea tuturor spitalelor cu un număr corespunzător de medici, pe diferite specialități, în conformitate cu normativele în vigoare sunt proiecte fezabile pe care le voi susține din postura de deputat în Parlamentul României.

Cetățenii trebuie să aibă încredere și să fie conștienți că numai printr-un efort comun putem contribui la dezvoltarea României.

(Comandat de Partidul Național Liberal, filiala Ialomița. Cod unic de identificare AEP 21200025. Executat de SC Media Web Publicitate SRL)

Articolul Luminița Barcari, candidat la funcția de deputat (PNL): „Educația este una dintre cele mai importante „arme” pentru un viitor mai bun” apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.