Ludovic Orban și Alina Gorghiu acuză nereguli înaintea Congresului PNL

Cu 5 zile înaintea alegerilor noului lider PNL, președintele liberal Ludovic Orban a spus la Realitatea Plus că „unii președinți de filiale solicită fotografierea nu numai a buletinului de vot cu Cîțu încercuit, ci și a Cărții de Identitate”, iar Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului și susținător al premierului, a acuzat „telefoane insistente” din partea […]

Ludovic Orban și Alina Gorghiu acuză nereguli înaintea Congresului PNL

Cu 5 zile înaintea alegerilor noului lider PNL, președintele liberal Ludovic Orban a spus la Realitatea Plus că „unii președinți de filiale solicită fotografierea nu numai a buletinului de vot cu Cîțu încercuit, ci și a Cărții de Identitate”, iar Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului și susținător al premierului, a acuzat „telefoane insistente” din partea echipei pro-Orban către liberalii pro-Cîțu.

Ludovic Orban a declarat luni, 20 septembrie, că are informații potrivit cărora alegerile pentru șefia PNL, care vor avea loc pe 25 septembrie, la Romexpo, sunt precedate de „metode de control” de către tabăra rivală.

„Tot de la membrii PNL știu foarte bine ce se încearcă, și nimeni nu poate să conteste lucrul acesta, se încearcă metode de control care au mai fost folosite, precum fotografierea buletinului de vot. Ce am auzit în premieră este că de data asta unii președinți de filiale solicită fotografierea nu numai a buletinului de vot cu Cîțu încercuit, ci și a Cărții de Identitate. A fost în premieră utilizată la Sectorul 2”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Alina Gorghiu reclamă „telefoane insistente” înainte de Congres

Alina Gorghiu, susținătoare a lui Florin Cîțu în lupta pentru șefia PNL, a scris pe Facebook, tot luni, că „indiferent de telefoanele insistente pe care le primesc membrii PNL de la câțiva colegi, ei vor vota sâmbătă ceea știu că este bine”.

„O să vedeți că toate deciziile de la congresul PNL vor fi luate cu responsabilitate și maturitate. Cu Florin Cîțu, președinte PNL și prim-ministru, stabilitatea guvernării va fi asigurată!”, a afirmat vicepreședintele Senatului.

Pe 25 septembrie, la Congresul PNL care va avea loc la Romexpo, se va alege noul președinte al liberalilor, între actualul lider, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu. Cei 5.000 de delegaţi vor intra la Romexpo în baza certificatului de vaccinare sau a unui test negativ.