Locuitorii din Cartierul Poiana din Comarnic riscă să rămână izolați după ce o alunecare mai veche de teren s-a reactivat. Oamenii se tem că vor rămâne fără curent electric, fără apă și fără căldură în plină iarnă – FOTO

Locuitorii Cartierului Poiana din Comarnic se plâng că riscă să rămână izolați după ce drumul a fost afectat de reactivarea unei alunecări de teren. Din cauza surpării drumului, un stâlp de curent electric stă să pice, iar mai multe locuințe riscă să fie afectate. Primarul Orașului Comarnic, Sorin Nicolae Popa, susține că a transmis o […] Articolul Locuitorii din Cartierul Poiana din Comarnic riscă să rămână izolați după ce o alunecare mai veche de teren s-a reactivat. Oamenii se tem că vor rămâne fără curent electric, fără apă și fără căldură în plină iarnă – FOTO apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Locuitorii din Cartierul Poiana din Comarnic riscă să rămână izolați după ce o alunecare mai veche de teren s-a reactivat. Oamenii se tem că vor rămâne fără curent electric, fără apă și fără căldură în plină iarnă – FOTO

Locuitorii Cartierului Poiana din Comarnic se plâng că riscă să rămână izolați după ce drumul a fost afectat de reactivarea unei alunecări de teren. Din cauza surpării drumului, un stâlp de curent electric stă să pice, iar mai multe locuințe riscă să fie afectate. Primarul Orașului Comarnic, Sorin Nicolae Popa, susține că a transmis o adresă la Prefectura Prahova și la ISU Prahova cu situația din zonă și că speră ca drumul să fie reabilitat din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului.

Situația de la Comarnic a fost semnalată de un cititor al Observatorulph.ro care a trimis la redacție mai multe fotografii din zonă, îngrijorat de faptul că există riscul să se blocheze circulația.

Mai mult, în zonă există riscul să se întrerupă și curentul electric, după ce stâlpul de electricitate este la un pas să pice din cauza alunecării de teren. Problema a fost reclamată, încă din luna decembrie la Primăria Comarnic.

„Riscăm să rămânem fără curent electric, fără căldură și fără gaze, dar și fără apă. Stâlpul de curent electric poate să pice în orice moment. Din cauza surpării drumului, sunt zile în care nici mașina de gunoi nu ajunge în zonă. Drumul face legătura între două cartiere din Comarnic: Poiana și Podul Lung”, ne-a semnalat cititorul Observatorulph.ro.

Contactat telefonic, primarul orașului Comarnic, Sorin Nicolae Popa, a declarat că situația a fost semnalată la Prefectura Prahova și la ISU Prahova.

„În zona s-a lăsat drumul în jos, iar acolo este și un stâlp de curent electric care riscă să pice. Am fost acolo, iar procesul-verbal cu situația din zonă a fost transmis la Prefectura Prahova și la ISU Prahova, urmând ca o comisie să vină să constate situația la fața locului. Noi sperăm să reușim reabilitarea drumului cu bani din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului”, a precizat Sorin Nicolae Popa, primarul orașului Comarnic.

Risc de blocare a circulației 

Alunecarea de teren este veche de peste 30 de ani, iar în timp a afectat o locuință și anexele gospodărești. Seceta prelungită din 2020, dar și precipitațiile din această iarnă au reactivat alunecarea de teren în cartierul Poiana din orașul Comarnic.

Potrivit procesului-verbal transmis la Prefectura Prahova, rupturile apărute în structura drumului se manifestă în mai multe straturi, pe întreaga zonă afectată, existând riscul de blocare a circulației atât spre centrul orașului, cât și spre cartierul Podu Lung.

În zonă, din cauza reactivării alunecării de teren este afectat și un stâlp al rețelei electrice de joasă tensiune ce alimentează locuințele din zonă, motiv pentru care este necesară reamplasarea acestuia, în condițiile în care acum stă agățat în firele de curent electric.

Aceasta nu este singura zonă afectată de alunecările de teren care s-au produs de-a lungul timpului. Alunecări de teren s-au reactivat și pe Valea Comarnicului, dar și pe strada Eternității, la intersecție cu strada Bătrâioarei.

Articolul Locuitorii din Cartierul Poiana din Comarnic riscă să rămână izolați după ce o alunecare mai veche de teren s-a reactivat. Oamenii se tem că vor rămâne fără curent electric, fără apă și fără căldură în plină iarnă – FOTO apare prima dată în Observatorul Prahovean.