Local din Mihail Kogălniceanu, sancționat cu peste 25.000 de lei de polițiști, Protecția Consumatorului și DSP

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au desfășurat, luni, un control la un [...]

Local din Mihail Kogălniceanu, sancționat cu peste 25.000 de lei de polițiști, Protecția Consumatorului și DSP

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au desfășurat, luni, un control la un punct de lucru al unei societăți comerciale din localitatea Mihail Kogălniceanu.

„În urma activităților, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, la O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscată suma de 626 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

De asemenea, polițiștii de investigare a criminalității economice au constatat o infracțiune la Legea 8/1996, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de reproducere a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe.

Totodată, reprezentanții ANPC Constanța au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, pentru abateri privind produsele expirate, produse și proceduri nesigure, produse depozitate neconform, ustensile neprofesionale, cât și neîngrijire bloc alimentar, conform O.G. 21/1992, în același timp fiind dispusă oprirea temporară a prestărilor de servicii până la remedierea deficiențelor.

„În plus, reprezentanții DSP Constanța au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 6.200 de lei, pentru încălcarea prevederilor H.G. 857/2011 privind normele din domeniul sănătății publice”, au mai transmis sursele citate.

Totodată, administratorul societății comerciale a fost invitat la sediul IPJ Constanța, respectiv ITM Constanța, pentru continuarea verificărilor.