Leul maltratat din clipul manelistului Dani Mocanu a fost găsit de polițiști. Unde era ținut

Leul rănit care a apărut într-un videoclip al manelistului Dani Mocanu a fost descoperit joi, 26 noiembrie, în județul Dâmbovița și luat cu o cușcă de la locuința bărbatului care avea animalul sălbatic. Leul va ajunge la grădina zoologică din Târgoviște, a informat Digi24. Prima imagine a fost prezentată de Marcel Vela, ministrul de interne, […]

Leul maltratat din clipul manelistului Dani Mocanu a fost găsit de polițiști. Unde era ținut

Leul rănit care a apărut într-un videoclip al manelistului Dani Mocanu a fost descoperit joi, 26 noiembrie, în județul Dâmbovița și luat cu o cușcă de la locuința bărbatului care avea animalul sălbatic. Leul va ajunge la grădina zoologică din Târgoviște, a informat Digi24. Prima imagine a fost prezentată de Marcel Vela, ministrul de interne, care a urmărit cazul îndeaproape.


UPDATE 16.30. ”Polițiștii argeșeni au continuat activitățile investigative, în urma cărora a fost identificată o locație unde este deținută o felină, despre care există indicii rezonabile că ar fi animalul folosit în materialul filmat. Animalul era deținut în cadrul unei menajerii din Dâmbovița. La locație au fost solicitați și reprezentanți ai ANSVSA și ai Agenției pentru Protecția Mediului. Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din IPJ Dâmbovița. Verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au petrecut faptele”, a transmis IPJ Argeș în urmă cu câteva minute.


Poliţiştii din Ştefăneşti, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au desfăşurat miercuri trei percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal privind protecţia animalelor. Una dintre percheziții a avut loc la locuința manelistului Dani Mocanu, care în urmă cu câteva zile a filmat un videoclip cu un leu rănit.


În videoclipul care a adunat până în acest moment 5,7 milioane de vizualizări pe YouTube apare și un leu maltratat, cu răni vizibile.


Manelistul Dani Mocanu a filmat un videoclip cu un leu rănit

În acest caz, în care cercetările continuă, IPJ Argeș a anunțat că s-a deschis dosar penal: „În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoştinţă următoarele: Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deţinere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, a transmis IPJ Argeş.


Leul confiscat joi are aceleași răni precum cele din clip. El a fost ridicat de la o menajerie din județul Dâmbovița, iar bărbatul care îl avea a negat că l-a împrumutat pentru vreo filmare.


Cel mai probabil, leul va ajunge la Zoo Târgoviște.


Marcel Vela, ministrul de interne, care a urmărit cazul îndeaproape, a postat o imagine cu leul capturat din Dâmbovița.


„Am spus încă de la început: NU VOI TOLERA NICIUN FEL DE ABUZ, INDIFERENT DIN PARTEA CUI VINE! Legea trebuie respectată de TOȚI! Unii nu au crezut când am spus că sunt cu ochii pe ei, dar timpul și acțiunile Poliției Române arată că ofensiva împotriva infracționalității continuă. Vă asigur că nu ne oprim aici!”, a anunțat demnitarul pe pagina sa de Facebook.


Am spus încă de la început:
NU VOI TOLERA NICIUN FEL DE ABUZ, INDIFERENT DIN PARTEA CUI VINE!
Legea trebuie...

Publicată de Marcel Vela pe Joi, 26 noiembrie 2020