Legendara actriță Sophia Loren revine pe marile ecrane, după 10 ani. Va juca într-un film regizat de fiul ei

Sophia Loren, 86 de ani, a fost distribuită de regizorul Edoardo Ponti, fiul ei, în filmul ”The Life Ahead” (Viața de dinainte), produs de Netflix. Actrița italiană joacă rolul Madame Rosa într-o dramă despre o prietenie neobişnuită înfiripată între un adolescent imigrant senegalez (Ibrahima Gueye) şi o bătrână supravieţuitoare a Holocaustului, informează agenția EFE, citată […]

Legendara actriță Sophia Loren revine pe marile ecrane, după 10 ani. Va juca într-un film regizat de fiul ei

Sophia Loren, 86 de ani, a fost distribuită de regizorul Edoardo Ponti, fiul ei, în filmul ”The Life Ahead” (Viața de dinainte), produs de Netflix. Actrița italiană joacă rolul Madame Rosa într-o dramă despre o prietenie neobişnuită înfiripată între un adolescent imigrant senegalez (Ibrahima Gueye) şi o bătrână supravieţuitoare a Holocaustului, informează agenția EFE, citată de Agerpres.


Loren, a cărei ultimă prezență în cinematografie a fost în ”Nine” (2009) de Rob Marshall, a răspuns, alături de Ponti. la întrebările unei alte legende a filmului italian, Isabella Rossellini. Aceasta a mărturisit că simte o oarecare invidie având în vedere că ea nu a colaborat niciodată la un film alături de părinţii săi, Ingrid Bergman şi Roberto Rossellini.


”Mă bucură foarte mult să lucrez cu fiul meu, ador să colaborez cu el. Avem un suflet comun”, a spus actriţa într-un colocviu care a urmat prezentării online a filmului ce va fi lansat oficial pe Netflix pe 13 noiembrie.”Am vrut mereu să fiu ca mama mea. Era o femeie minunată, puternică, o femeie incredibilă”, mai spus Loren.


Madame Rosa avea aceaşi fragilitate şi acelaşi tip de emoţii ca şi mama mea. În cel de-al Doilea Război Mondial, când eram mică, mama a suferit mult, dar nu a vorbit niciodată despre asta: chiar şi atunci când era moartă de frică, era mereu alături de noi suportând lucruri cumplite, bombardamentele şi războiul la Napoli.

Sophia Loren:

Edoardo Ponti, 47 de ani, care în timpul colocviului a schimbat multe gesturi de tandreţe cu mama sa, a încercat să explice de ce trebuie să o înţelegem pe Sophia Loren dincolo de mitul pe care îl reprezintă pe marele ecran.


”Cred că motivul pentru care lumea empatizează cu ea, atunci când joacă, este pentru că ea nu s-a simţit niciodată confortabil cu statutul de divă: alţii i l-au aplicat, un lucru cu care ea nu s-a împăcat niciodată”, a spus regizorul filmului şi fiul Sophiei Loren.


Este şi motivul pentru care el a dorit în primul rând ca Ibrahima Gueye, actorul debutant care îi dă replica lui Loren în rolul adolescentului Momó, să nu se simtă copleşit de strălucirea pe care o răspândeşte în jur starul italian.