Lanțul de magazine Mega Image, amendat de OPC pentru o etichetă înșelătoare la zacuscă

Mega Image a primit de la OPC o amendă de 3500 de lei pentru că vindea o zacuscă a cărei etichetă conținea informații înșelătoare pentru cumpărători. Inspectorii OPC au constatat că „zacusca moldovenească cu ghebe”, pe eticheta căreia scria că este „moldovenească dintr-o zonă tradiţională”, are „ardei capia copţi la soba de lemne…” şi este […] Articolul Lanțul de magazine Mega Image, amendat de OPC pentru o etichetă înșelătoare la zacuscă apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Lanțul de magazine Mega Image, amendat de OPC pentru o etichetă înșelătoare la zacuscă

Mega Image a primit de la OPC o amendă de 3500 de lei pentru că vindea o zacuscă a cărei etichetă conținea informații înșelătoare pentru cumpărători.

Inspectorii OPC au constatat că „zacusca moldovenească cu ghebe”, pe eticheta căreia scria că este „moldovenească dintr-o zonă tradiţională”, are „ardei capia copţi la soba de lemne…” şi este fiartă „minim 8 ore pe sobă ţărănească cu lemne” este, de fapt, produsă industrial.

Mega Image a contestat amenda, dar judecătorul a considerat că eticheta este înşelătoare.

„Instanţa constată faptul că pe ambalajul acestui produs se află inserată următoarea descriere: «(…) făcută cu cele mai bune ingrediente, în zacuscă se pun ardei capia copţi la sobă de lemne şi se amestecă cu ciuperci, ceapă, ulei, sare şi piper, după care se fierbe totul minim 8 ore pe sobă ţărănească cu lemne». Se poate constata că descrierea acestui produs nu se limitează numai la prezentarea reţetei urmate pentru a-l produce, ci creează imaginea unui produs artizanal, creat în gospodărie, după metode tradiţionale”, arată Judecătoria Giurgiu, citată de adevărul.ro.

 

 

 

 

 

Articolul Lanțul de magazine Mega Image, amendat de OPC pentru o etichetă înșelătoare la zacuscă apare prima dată în Observatorul Prahovean.