Klaus Iohannis, asediat pe Facebook cu filmul Recorder, după ce a spus că nu cunoaște cazul directorului înlăturat de PNL

Întrebat de Libertatea, la conferința de presă de miercuri, despre cazul lui Ovidiu Ianculescu, președintele a spus că „se va documenta”, deoarece „nu cunoaște această speță”. În replică, mii de oameni i-au lăsat șefului statului un link către materialul Recorder, cerând un răspuns, relatează Pagina de Media. Site-ul recorder.ro a prezentat pe 23 noiembrie situația […]

Klaus Iohannis, asediat pe Facebook cu filmul Recorder, după ce a spus că nu cunoaște cazul directorului înlăturat de PNL

Întrebat de Libertatea, la conferința de presă de miercuri, despre cazul lui Ovidiu Ianculescu, președintele a spus că „se va documenta”, deoarece „nu cunoaște această speță”. În replică, mii de oameni i-au lăsat șefului statului un link către materialul Recorder, cerând un răspuns, relatează Pagina de Media.


Site-ul recorder.ro a prezentat pe 23 noiembrie situația lui Ovidiu Ianculescu, director la Apele Mureș, care, potrivit propriilor declarații, a fost nevoit să renunțe la funcție în favoarea unui membru PNL.


Ulterior, Libertatea a aflat că, printre cei apelați de inginer, a fost și președintele Klaus Iohannis, căruia Ianculescu i-a trimis o petiție. Administrația Prezidențială l-a trimis însă chiar la cei care îl demiseseră politic.


Întrebat de jurnalista Libertatea Alina Manolache, la conferința de presă de miercuri, 25 noiembrie, despre acest caz, șeful statului a spus că "nu cunosc această speță. O să mă informez". Nici după insistențele jurnalistei, Klaus Iohannis nu a avut altă replică: "După ce mă documentez, pot să vă răspund".


În urma acestor afirmații, jurnaliștii Recorder i-au îndemnat pe oameni „să-l ajute pe președinte să se documenteze”, iar astfel secțiunea de comentarii a lui Iohannis a fost "bombardată" cu mesaje în care oamenii îi cer un răspuns, a notat site-ul paginademedia.ro.


În total, postarea președintelui a strâns peste 16.000 de comentarii.


Când un jurnalist pune o întrebare, nu o pune doar pentru el. În spatele lui se află zeci de mii, sute de mii sau chiar milioane de oameni care așteaptă un răspuns. Dacă nu ne credeți, verificați contul de Facebook al lui Klaus Iohannis și aruncați o privire pe comentariile de la ultima postare.

Recorder:

Materialul recorder.ro este pe locul șapte în trendingul de pe YouTube, conform paginademedia.ro. Până acum, s-au adunat 640.000 de vizualizări pe YouTube și peste 1,5 milioane pe Facebook, în trei zile de la postare.