Kamala Harris, alegerea lui Joe Biden pentru vicepreședinte. Este prima femeie afro-americană propusă pentru această funcție

Joe Biden a anunțat, marți seara, că va candida la alegerile prezidențiale din SUA alături de Kamala Harris (55 de ani). Aceasta este prima femeie de culoare propusă pentru funcția de vicepreședinte, potrivit The New York Times. „Am ales-o pe Kamala Harris drept partener de cursă. Împreună cu tine, îl vom învinge pe Trump”, a […]

Kamala Harris, alegerea lui Joe Biden pentru vicepreședinte. Este prima femeie afro-americană propusă pentru această funcție

Joe Biden a anunțat, marți seara, că va candida la alegerile prezidențiale din SUA alături de Kamala Harris (55 de ani). Aceasta este prima femeie de culoare propusă pentru funcția de vicepreședinte, potrivit The New York Times.


„Am ales-o pe Kamala Harris drept partener de cursă. Împreună cu tine, îl vom învinge pe Trump”, a transmis marți Joe Biden, potrivit The New York Times.


Senatoarea a fost inițial rivalul lui Joe Biden în cadrul alegerilor pentru candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale. Harris a avut numeroase conflicte cu Joe Biden în cadrul dezbaterilor pentru alegerile primare, dar a ieșit din cursa prezidențială în luna decembrie.


De asemenea, Kamala Harris, fost procuror general în
California, a militat pentru reforme ale poliției în cadrul protestelor
anti-rasism din SUA.


Aceasta a fost văzută ca printre cele mai sigure opțiuni disponibile pentru Biden. Ea a fost un aliat de încredere al instituției democratice, cu priorități politice flexibile care seamănă mult cu cele ale lui Biden, scrie presa intrnațională.


Donald Trump susţine că bărbaţii „sunt insultaţi” de planul lui Joe Biden de a alege o femeie drept vicepreşedinte, relatează Independent. Trump se află în spatele lui Joe Biden în sondajele pentru prezidenţiale şi pierde puncte tocmai în statele cheie care ar putea decide rezultatul.