Jumătate dintre călugării de la Muntele Athos, infectaţi cu COVID-19

Peste 1.000 de călugări de pe muntele Athos sunt infectați cu COVID-19, iar opt dintre ei și-au pierdut viața, relatează televiziunea greacă SKAI. O creştere importantă a numărului de cazuri de coronavirus a avut loc în mănăstirile din Grecia, zeci de călugări fiind internaţi în unităţile de terapie intensivă. În Mănăstirea Petrinou Dasou din Tesalia […]

Jumătate dintre călugării de la Muntele Athos, infectaţi cu COVID-19

Peste 1.000 de călugări de pe muntele Athos sunt infectați cu COVID-19, iar opt dintre ei și-au pierdut viața, relatează televiziunea greacă SKAI.


O creştere importantă a numărului de cazuri de coronavirus a avut loc în mănăstirile din Grecia, zeci de călugări fiind internaţi în unităţile de terapie intensivă.


În Mănăstirea Petrinou Dasou din Tesalia s-a înregistrat un deces de coronavirus, iar 25 de călugări au fost spitalizați. În Agios Nektarios din Aegina, au fost înregistrate 16 cazuri pozitive, iar în Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Evros și în Panagia Perivleptos din Evia a fost confirmat câte un deces.


Pe de altă parte, între mănăstirile care au respectat măsurile de sănătate pentru populație sunt Evangelismos din Halkidiki și Agios Ioannis Sourotis, unde toți călugării au fost vaccinați.