Jumătate din populația adultă din Uniunea Europeană a primit cel puțin o doză de ser anti-COVID-19

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că jumătate din populaţia adultă a Uniunii Europene a fost vaccinată cu cel puţin o doză a unor seruri anti-COVID-19, relatează DPA, citată de Agerpres. În Uniunea Europeană locuiesc aproximativ 450 de milioane de oameni, 100 de milioane dintre […]

Jumătate din populația adultă din Uniunea Europeană a primit cel puțin o doză de ser anti-COVID-19

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că jumătate din populaţia adultă a Uniunii Europene a fost vaccinată cu cel puţin o doză a unor seruri anti-COVID-19, relatează DPA, citată de Agerpres.


În Uniunea Europeană locuiesc aproximativ 450 de milioane de oameni, 100 de milioane dintre ei fiind în acest moment vaccinați anti-COVID-19 cu schema completă.


„În Europa, mai mult de 50% din populaţia adultă a primit cel puţin o doză de vaccin", a declarat Ursula von der Leyen.


„Chiar mai mult decât atât, până astăzi (n.r. - joi), 100 de milioane de europeni au fost vaccinaţi cu schemă completă”, a afirmat Ursula von der Leyen.


Numărul infectărilor cu noul coronavirus a început totodată să scadă la nivelul blocului european, odată cu creşterea ratei de vaccinare din UE.


Acest lucru a permis ţărilor membre UE să îşi redeschidă economiile naţionale.


Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a anunțat că impactul pozitiv al vaccinării poate fi simţit la nivelul întregului continent, 36 de ţări din această regiune a lumii, în care se află 53 de state, relaxează restricţiile antiepidemice din această săptămână.


Cele mai multe dintre vaccinurile dezvoltate împotriva maladiei COVID-19 necesită administrare în două doze, pentru a asigura o imunitate sporită în faţa noului coronavirus.


FOTO: Hepta