Jandarmul care a cântat imnul pe munte s-a îmbolnăvit de COVID. „Am crezut că am răcit când am cărat pianul”

George Tacale, 33 de ani, jandarm din 2009 în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, este protagonistul videoclipului emoționant filmat la înălțime, prin care Jandarmeria Română a marcat 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Din păcate, militarul care a oferit românilor un moment emoționant se află acum în izolare, fiind confirmat cu coronavirus. ”La câteva […]

Jandarmul care a cântat imnul pe munte s-a îmbolnăvit de COVID. „Am crezut că am răcit când am cărat pianul”

George Tacale, 33 de ani, jandarm din 2009 în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, este protagonistul videoclipului emoționant filmat la înălțime, prin care Jandarmeria Română a marcat 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Din păcate, militarul care a oferit românilor un moment emoționant se află acum în izolare, fiind confirmat cu coronavirus.


”La câteva zile după filmări mi-am pierdut gustul și mirosul. Am făcut testul și mi-a ieșit pozitiv. La fel și soția. Nu știu cum m-am îmbolnăvit, pentru că am purtat tot timpul mască și am respectat regulile sanitare. Suntem bine, mai trebuie să stăm în izolare până duminică”, a explicat jandarmul pentru Libertatea.


Am simțit că mă ia răceala după ce am transpirat cărând pianul pe munte. Atunci cred că m-am îmbolnăvit. Probabil că avem virusul și s-a declanșat. M-a durut puțin capul, dar o altfel de durere decât cea cu care suntem obișnuți. Ceva înțepător, deranjant.

George Tacale, jandarm:

Jandarmul care a impresionat prin interpretarea la pian a imnului a dezvăluit că mai mult ascultă muzică de pian, decât să cânte la pian și că a avut nevoie de o săptămână pentru a învăța ”Deșteaptă-te române!” la clape.


”Am făcut cursuri în școala generală, dar de atunci nu am mai cântat. Sunt pasionat de fotografie, iar când editez imaginile îmi place să ascult muzică de pian. Anul acest mi-am cumpărat o pianină. Când eram mic nu am avut, îmi desenam clapele pe foi de desen ca să exersez”, a povestit George Tacale.


El spune că s-a inspirat din videoclipurile trupei Piano Guys, precum și a pianistului Constatino Carrara.


Astfel, jandarmul a reușit să-și mobilizeze prietenii și să filmeze videoclipul în care a cântat la pian imnul național la o altitudine de 1.700 de metri altitudine, pe Vârful lui Roman, din Munții Căpățânii, în județul Vâlcea


”Știind că vine 1 Decembrie am fost curios să știu cine este fotograful Samuilă Mârza, cel care a realizat clișeele de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Așa mi-a venit ideea cu imnul.


Am zis ce-ar fi să învăț să cânt eu imnul la pian și să fac un videoclip de genul celor de la Piano Guys sau Constatino Carrara. I-am prezentat proiectul comandantului Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și a fost de acord. A avut încredere în mine și l-a propus la București”, a afirmat jandarmul George Tacale.


O săptămănă mi-a trebuit pentru a învăța să cât imnul la pian. Filmările au fost realizate în două zile, iar versiunea finală a imnului a fost însă reglată într-un studiou să sune atât de bine, zic eu.

George Tacale, jandarm:

George Tacale


Piano Guys


Constatino Carrara