ISMB: „Capacitatea de concentrare este alta în fața unui ecran decât la clasă”

Reprezentanții Inspectoratului Școlar București recomandă ca orele online să se micșoreze ca durată de timp, în condițiile în care capacitatea de concentrare este alta în fața unui ecran decât la clasă, scrie Edupedu. „La nivelul unităților de învățământ se iau deciziile temporare de modificare a timpului alocat unei ore. Recomandarea noastră a fost să se […]

ISMB: „Capacitatea de concentrare este alta în fața unui ecran decât la clasă”

Reprezentanții Inspectoratului Școlar București recomandă ca orele online să se micșoreze ca durată de timp, în condițiile în care capacitatea de concentrare este alta în fața unui ecran decât la clasă, scrie Edupedu.


„La nivelul unităților de învățământ se iau deciziile temporare de modificare a timpului alocat unei ore. Recomandarea noastră a fost să se micșoreze ora de curs în online”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Liliana Toderiuc pentru Edupedu.ro.


Școlile și grădinițele din București s-au închis de marți, 20 octombrie, pentru 14 zile, a decis Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.


Hotărârea vine după ce Capitala a depășit duminică, pentru prima dată, rata de infectare de 3 la 1.000 de locuitori, prag de la care școlile din București intră în scenariu roșu, cu predare exclusiv online.