IȘJ Constanța a primit prima serie de tablete destinate elevilor, prin Programul Național „Școala de acasă”

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a primit prima serie de tablete destinate elevilor din unitățile de învățământ constănțene, prin Programul Național „Școala de acasă”. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, acestea vor fi distribuite în cel mai scurt [...] The post IȘJ Constanța a primit prima serie de tablete destinate elevilor, prin Programul Național „Școala de acasă” first appeared on Constanța NEWS.

IȘJ Constanța a primit prima serie de tablete destinate elevilor, prin Programul Național „Școala de acasă”

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a primit prima serie de tablete destinate elevilor din unitățile de învățământ constănțene, prin Programul Național „Școala de acasă”.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, acestea vor fi distribuite în cel mai scurt timp către școlile din județ, în funcție de datele transmise și centralizate la nivelul instituției. Următoarea serie va ajunge la Constanța în cel mai scurt timp și, implicit, la beneficiari.

„Astăzi și mâine vom primi, în total, 2.600 de tablete. Restul, până la 5.689, vor veni în scurt timp. Tabletele au inclusă cartelă pentru internet și au soft preinstalat pentru școala de acasă. Acum se verifică din punct de vedere cantitativ și calitativ. Vor fi distribuite din momentul finalizării verificării. Dacă vor exista defecțiuni semnalate, tabletele vor fi înlocuite, conform procedurii stabilite la nivel național. Numărul total, 5.689, acoperă întreg necesarul de dispozitive pentru elevii constănțeni proveniți din medii defavorizate (centralizat la nivelul ISJ Constanța). Tabletele vor fi preluate de către managerii unităților de învățământ care, în baza procedurii operaționale a școlii, le vor distribui către beneficiari”, au precizat reprezentanții IȘJ Constanța.

Se asigură, astfel, accesul la activități de învățare on-line pentru toți elevii constănțeni, din unități de învățământ preuniversitar de stat, care provin din medii defavorizate și care nu dețin dispozitive electronice cu conexiune la Internet.

 

The post IȘJ Constanța a primit prima serie de tablete destinate elevilor, prin Programul Național „Școala de acasă” first appeared on Constanța NEWS.