Inundații masive în Grecia: cel puțin cinci oameni și-au pierdut viața – VIDEO/FOTO

Grecia se află sub cod portocaliu de ploi și inundații. Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au provocat inundaţii pe insula grecească Evia în weekend, au precizat duminică autorităţile, potrivit Reuters, citată de Agerpres. Cele mai multe dintre victime, printre care şi un bebeluş, au fost găsite […] Articolul Inundații masive în Grecia: cel puțin cinci oameni și-au pierdut viața – VIDEO/FOTO apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Inundații masive în Grecia: cel puțin cinci oameni și-au pierdut viața – VIDEO/FOTO

Grecia se află sub cod portocaliu de ploi și inundații. Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au provocat inundaţii pe insula grecească Evia în weekend, au precizat duminică autorităţile, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Cele mai multe dintre victime, printre care şi un bebeluş, au fost găsite în interiorul sau în apropierea locuinţelor lor din Evia, la nord-est de Atena, potrivit departamentului de pompieri. Salvatorii caută în continuare două persoane date dispărute, scrie Digi24.ro.

Serviciul de pompieri a primit zeci de apeluri pentru a ajuta la scoaterea apei din locuinţe şi vehicule. Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, iar opt oameni au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieşit din matcă, inundând drumurile. Transportul a fost perturbat.

“Gândurile noastre se îndreaptă către cei care nu au supravieţuit”, le-a declarat reporterilor ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias, care a ajuns la faţa locului.

“Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum”, a spus acesta. Potrivit lui Hardalias, pagubele produse de furtună sunt uriaşe în anumite regiuni din centrul Evia.


Foto Greekreporter.com, video Meteoplus

Articolul Inundații masive în Grecia: cel puțin cinci oameni și-au pierdut viața – VIDEO/FOTO apare prima dată în Observatorul Prahovean.