Inundații la Londra. Opt stații de metrou au fost închise după ce apa a ajuns în subteran

Ploile torențiale și furtunile de duminică au produs inundații puternice la Londra. Zeci de drumuri din capitala britanică au fost blocate din cauza șovoaielor de apă și mai multe stații de metrou au fost afectate, notează BBC. În doar câteva ore, pompierii au primit aproximativ 300 de apeluri de la oameni care anunțau că subsolurile […]

Inundații la Londra. Opt stații de metrou au fost închise după ce apa a ajuns în subteran

Ploile torențiale și furtunile de duminică au produs inundații puternice la Londra. Zeci de drumuri din capitala britanică au fost blocate din cauza șovoaielor de apă și mai multe stații de metrou au fost afectate, notează BBC.


În doar câteva ore, pompierii au primit aproximativ 300 de apeluri de la oameni care anunțau că subsolurile le-au fost inundate sau că străzile sunt blocate, iar oficialii au recomandat evitarea deplasărilor.


The Subway At South Woodford Station Floods To The Point That It
Subway flooding, London, UK - 26 Jul 2021,Image: 623323729, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
A cyclist makes his way through floodwaters in Chigwell Road, south Woodford.
Police have declared a `major incident`in north-east London after heavy rainfall and thunderstorms caused flash flooding. The river Roding appears to have burst its banks close to the Charlie Brown roundabout below the A406 North Circular Road in South Woodford.
Police have closed Chigwell Road either side of the roundabout. Fire crews remain on scene and have requested the attendance of a HVPU (High Volume Pumping Unit) in a bid to disperse the waters.
Several cars were seens trapped in the water. A cyclist was able to make his way trough on two wheels.
Seasonal weather, London, UK - 25 Jul 2021,Image: 623296056, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
Cars Caught In The Flood
Chigwell Road Floods, London, UK - 26 Jul 2021,Image: 623325427, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
Men Attempt To Move Van
Chigwell Road Floods, London, UK - 26 Jul 2021,Image: 623325467, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Meteorologii au emis duminică o avertizare de furtună pentru mare parte din sud-estul Angliei, iar Agenția de mediu a transmis două averstimente de inundații pentru zonele din Londra lângă râul Beverley din Worcester Park și West Barnes. Alte 14 alerte de inundații, mai puțin severe, au vizat mare parte a capitalei și zonele înconjurătoare.


Mai multe străzi din Londra au fost închise. La fel și opt stații de metrou. Au fost afectate și unele pasaje subterane sau rutiere.


Poliția Metropolitană le-a transmis șoferilor, printr-un mesaj pe Twitter, să nu încerce să avanseze pe drumurile inundate.


Reprezentanții unui spital din estul capitalei britanice au anunțat că secția de primiri urgențe este inundată, astfel că persoanele care aveau nevoie de îngrijiri au fost sfătuite să meargă la alte unități medicale. În același timp, un alt spital londonez a rămas fără curent electric și a funcționat cu ajutorul generatoarelor.


Pompierii au anunțat că nu au primit sesizări cu privire la persoane aflate în pericol.


Ploile torențiale și furtunile vor continua și luni în sudul țării, potrivit meteorologilor.