Întrebare directă pentru Putin: „De ce vă este frică, domnule președinte?”. Răspunsul liderului rus

Președintele Rusiei a fost întrebat, la finalul summitului de la Geneva, despre cum a reprimat opoziția împotriva lui din Rusia, amintind că „lista oponenților care sunt morți sau în închisoare este lungă”, relatează The Guardian. Jurnalista postului american de televiziune ABC News, Rachel Scott, a avut o întrebare puternică pentru liderul rus: „Lista oponenților politici […]

Întrebare directă pentru Putin: „De ce vă este frică, domnule președinte?”. Răspunsul liderului rus

Președintele Rusiei a fost întrebat, la finalul summitului de la Geneva, despre cum a reprimat opoziția împotriva lui din Rusia, amintind că „lista oponenților care sunt morți sau în închisoare este lungă”, relatează The Guardian.


Jurnalista postului american de televiziune ABC News, Rachel Scott, a avut o întrebare puternică pentru liderul rus: „Lista oponenților politici care sunt morți sau în închisoare este lungă și acum l-ați împiedicat pe Aleksei Navalnîi să candideze. Întrebarea mea este: de cine vă este frică, domnule președinte?”.


Putin a răspuns punând semnul egal între încarcerarea lui Navalnîi și punerea sub acuzare a americanilor care au luat parte la revolta de la Capitoliu.


[email protected] News' @rachelvscott to Russian Pres. Putin: "The list of your political opponents who are dead, imprisoned or jailed is long...and you have now prevented anyone who supports [Alexey Navalny] to run for office."So my question is, Mr. President: what are you so afraid of?" pic.twitter.com/EMNnaRLLbO

— ABC News (@ABC) June 16, 2021

Mai exact, Putin a comparat arestarea principalului său opozant cu incidentele din luna ianuarie, când susținători ai lui Donald Trump au dat buzna în Capitoliu și au blocat, temporar, confirmarea rezultatului alegerilor prezidențiale. Cinci oameni au murit în urma violențelor din capitala SUA.


Vladimir Putin susține însă că americanii au mers la Capitoliu cu „solicitări politice” și au fost încarcerați pentru asta.


Replica lui Biden


Joe Biden, președintele american, a reacționat și el, în conferința de presă susținută mai târziu, afirmând că „este o comparație ridicolă”.


Liderul de la Casa Albă a subliniat că este o diferență uriașă între a da buzna înarmat în clădirea Capitoliului și a împiedica protestele pentru alegeri democratice.