Instagram a lansat în SUA și în alte 50 de țări “Reels”, „clona” aplicației chinezești TikTok

Facebook lansat miercuri Reels, o versiune proprie a aplicaţiei de socializare video TikTok, în Statele Unite şi în alte peste 50 de ţări, scrie News.ro Debutul Reels a avut loc la câteva zile de când Microsoft a anunţat că negociază preluarea operaţiunilor americane al platformei TikTok, de la compania chineză ByteDance. Lansarea mărește concurenţa dintre […]

Instagram a lansat în SUA și în alte 50 de țări “Reels”, „clona” aplicației chinezești TikTok

Facebook lansat miercuri Reels, o versiune proprie a aplicaţiei de socializare video TikTok, în Statele Unite şi în alte peste 50 de ţări, scrie News.ro


Debutul Reels a avut loc la câteva zile de când Microsoft a anunţat că negociază preluarea operaţiunilor americane al platformei TikTok, de la compania chineză ByteDance.


Lansarea mărește concurenţa dintre Facebook şi TikTok, fiecare dintre aceste companii considerând că cealaltă reprezintă o ameninţare. Ambele companii vor să atragă adolescenţii americani, dintre care mulţi au migrat în ultimii doi ani către TikTok.


La fel ca în cazul TikTok, utilizatorii Reels pot înregistra cu dispozitivele mobile filme scurte, prietenoase, iar apoi să adauge efecte speciale şi de sunet, extrase dintr-o bibliotecă de muzică.


Aceste similitudini l-au făcut pe directorul general al TikTok, Kevin Mayer, să afirme că Reels este “o copie” care ar putea afecta baza enormă de utilizatori ai Instagram, după ce “o altă copie, Lasso, a eşuat rapid”.


Facebook a fost supusă unor acuzaţii similare într-o audiere care a avut loc în Congresul SUA săptămâna trecută, parlamentarii sugerând că Facebook a copiat rivali precum Snapchat din motive de concurenţă.